Κοντογεώργης: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες (Βίντεο)

Share:

«Άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα υγείας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι»

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης
και τοποθετήθηκε επί της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες καθώς το εν λόγω σχέδιο θα εξετάσει η κυβέρνηση στα μέσα Οκτωβρίου.

«Θα αξιολογήσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και αφού δούμε πως εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συνεχή ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κοντογεώργης.

Στο ερώτημα γιατί τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ 13 Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι «είναι μέτρα ενθάρρυνσης για τον εμβολιασμό. Χρειάζονται χρόνο να αποδώσουν».
«Οι πρώτοι αριθμοί και τάσεις είναι αισιόδοξοι. Δίνουμε ώθηση για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί» σχολίασε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως είπε, τις 2 πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου υπήρχαν 20 – 25 χιλιάδες προγραμματισμοί νέων ραντεβού εβδομαδιαίως για εμβόλιο. Μετά τις 15 Αυγούστου, οι εβδομαδικαίοι εμβολιασμοί έφτασαν τις 80.000, ενώ όπως είπε, την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 100.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή, υπογράμμισε ότι «οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης έγιναν πολύ καιρό, πριν την 16η Αυγούστου και την 1η Αυγούστου. Αν κάποιος θέλει να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του μπορεί να το κάνει και αυθημερόν. Ο χρόνος που είχε διατεθεί σε υγειονομικούς και εργαζόμενους ήταν επαρκείς».

«Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, από 45%, πριν την 16η Αυγούστου, φτάσαμε σχεδόν στο 95%» πρόσθεσε. «Άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα υγείας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι» τόνισε ο κ. Κοντογέωργης.
«Επειδή έχουμε εικόνα των κενών από όσους δεν εμβολιαστεί, κάθε ΥΠΕ έχει εκπονήσει ένα σχέδιο, που αφορά συγχωνεύσεις κλινικών, μετακινήσεις προσωπικού και όπου χρειάζεται θα γίνουν προσλήψεις με ταχείς διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, έως τώρα, το 68% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, ενώ στο σύνολο του πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί το 60%.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Previous Article

Γιάννης Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1: Η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι μια επιλογή που πάντα υπάρχει στο τραπέζι

Next Article

Βάσεις 2021: Αγωνία τέλος – Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Αναλυτικοί Πίνακες

Σχετικά Άρθρα