Πυρόπληκτοι: Καταβλήθηκε η τρίτη δόση των αποζημιώσεων – Πάνω από 6 εκατ. ευρώ

Share:

Την προσεχή Τρίτη η επόμενη πληρωμή – Πάνω από 16 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί συνολικά

Στην καταβολή της τρίτης δόσης των αποζημιώσεων
στους δικαιούχους κρατικής αρωγής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεπές «προς το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, και με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές συμπατριωτών μας, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σήμερα, 27 Αυγούστου, στην τρίτη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους κρατικής αρωγής».

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
548 δικαιούχων, ποσό 3.028.660,53 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
399 δικαιούχων, ποσό 1.181.057,55 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
882 δικαιούχων, ποσό 2.052.000,00 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Πάνω από 16 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί συνολικά

Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 6.261.718,08 ευρώ και αφορά 1.365 μοναδιαίους Α.Φ.Μ.

«Ήδη, μέσα σε μόλις 8 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 16.713.851,06 ευρώ στους πρώτους 3.107 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Την προσεχή Τρίτη η επόμενη πληρωμή

Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την προσεχή Τρίτη. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

«Η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έχουν θέσει ως προτεραιότητα την άμεση και γενναία στήριξη των πληττόμενων περιοχών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανασυγκρότησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιούμε με εντατικούς ρυθμούς τις διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Previous Article

Δένδιας για Μενέντεζ: Πραγματικός φίλος για τη χώρα μας – Πυλώνας σταθερότητας της δημοκρατίας η Ελλάδα (Εικόνες-Βίντεο)

Next Article

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος (Εικόνες-Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα