Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στην εστίαση

«Αν η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, θα αξιολογηθούν μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην εστίαση
και την ψυχαγωγία άφησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» επισήμανε και τόνισε ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων πελατειακών οργάνων.

Απαντώντας στην κριτική πως ενώ στους κλειστούς χώρους το χειμώνα οι πελάτες θα είναι αμιγώς εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το προσωπικό έχει τη δυνατότητα να μην είναι εμβολιασμένο, εξήγησε ότι «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δύο τεστ κορωνοϊού εβδομαδιαίως.

«Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα».

Εμβολιασμός για Σώματα Ασφαλείας – Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι αν υπάρξει πράγματι δεύτερη φάση υποχρεωτικών εμβολιασμών, θα καταλαμβάνει χώρους και κρίσιμες υποδομές που μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση.

Όσον αφορά στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις είπε ότι θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός», καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους ανέφερε ότι αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.
«Να επισημάνω ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι στις προθέσεις μας η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους φοιτητές

Ο υπουργός Επικρατείας είπε, ακόμα, ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους φοιτητές.

Υπενθύμισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για εμβολιασμό των φοιτητών μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα υποβάλλονται σε διπλό τεστ, με σκοπό να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown

Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown, λέγοντας ότι πλέον η κοινωνία και η οικονομία δεν μπορούν να ανεχθούν καθολικούς και οριζόντιους περιορισμούς.

«Στο μέτρο που έχει δοθεί η δυνατότητα καθολικού εμβολιασμού στους πολίτες, που μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της επιλογής τους σε άμεσο χρόνο, θεωρώ ότι δεν είναι ούτε ηθικά ορθό αλλά και ούτε πολιτικά σκόπιμο να προβούμε σε νέα κλεισίματα της οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ