Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα Στ. Γκίκα για τους Εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να συγχαρώ από καρδιάς τα παιδιά της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων που εισήχθησαν σε κάποιο ΑΕΙ της χώρας ή σε Δημόσιο ΙΕΚ μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σηματοδοτεί το τέλος μίας περιόδου αγωνίας και προσμονής, της οποίας προηγήθηκε μία μακρά περίοδος μελέτης, κόπου και προσωπικών θυσιών.

Τα δύο τελευταία σχολικά έτη λειτούργησαν υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19 και αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στην προετοιμασία των αποφοίτων των Λυκείων μας. Συνεπώς, οι επιτυχόντες κατάφεραν να ξεπεράσουν επιπρόσθετα εμπόδια, πράγμα που κάνει την επίδοσή τους ακόμα πιο σπουδαία.

Εύχομαι στους νέους φοιτητές και σπουδαστές καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στο νέο συναρπαστικό κεφάλαιο της ζωής τους που ξεκινάει σήμερα.

Επιθυμώ να συγχαρώ και τους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους σε μία απαιτητική για αυτά περίοδο της ζωής τους, η οποία συνέπεσε με τις δυσκολίες της πανδημίας.

Οι εκπαιδευτικοί, για δεύτερη χρονιά κλήθηκαν να διδάξουν και να προετοιμάσουν τα παιδιά μας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με έναν και για τους ίδιους πιο απαιτητικό τρόπο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσήλωση που επέδειξαν.

Οι απόφοιτοι που δεν κατάφεραν να εισέλθουν σε κάποια Σχολή της επιλογής τους, δεν πρέπει να απογοητεύονται. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και τους δίνεται η δυνατότητα να δώσουν ξανά εξετάσεις ή να επιλέξουν κάποιο άλλο τομέα. Υπάρχουν πάντα πολλές εναλλακτικές διαδρομές για την επίτευξη των στόχων μας οι οποίες κάποιες φορές μας οδηγούν σε νέους προορισμούς που ενδεχομένως, έως τότε, δεν τους είχαμε εντοπίσει.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ