Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Εργατικές Κατοικίες και τις κυβερνητικές φιέστες

Η παράδοση και των τελευταίων 12 εργατικών κατοικιών του Άη Γιάννη από τον ΟΑΕΔ μας δημιούργησε ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ένας μακροχρόνιος αγώνας  του συλλόγου  των 176 δικαιούχων οικογενειών απέναντι στην πολιτική αναλγησία  ‘’κάποιων΄΄  επιτέλους δικαιώθηκε.

Δυστυχώς  όμως αυτοί οι ‘’κάποιοι’’,  χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι στην χρόνια ταλαιπωρία των δικαιούχων, επέλεξαν αντί να απολογηθούν για τις ευθύνες τους να στήσουν κομματικές-κυβερνητικές φιέστες.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά 2012-2015 ,όταν το έργο κατασκευής των κατοικιών κυριολεκτικά ‘’πάγωσε’’, οι εργασίες σταματημένες,  o εργολάβος άφαντος και οι ίδιοι δεν τόλμησαν να τον βγάλουν έκπτωτο;

Ο κ. Χατζηδάκης δεν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά 2012-2015 όταν το έργο ήταν εξαρτημένο από την κατασκευή του βιολογικού δικτύου στον Σκάφωνα και θα έπρεπε να περιμένει πολλά χρόνια ακόμα για να παραδοθεί και σήμερα δεν θα μπορούσε να μπεί κανείς δικαιούχος στο σπίτι του;

Ξέχασαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ. – τοπικοί και μη – σε ποια κατάσταση παρέδωσαν την εργολαβία το 2015;

Χρειάστηκαν 14 ολόκληρα χρόνια για να δοθούν τα κλειδιά στους δικαιούχους!

Και δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα χρειαζόντουσαν ακόμα αν δεν γινόταν η αντικατάσταση του εργολάβου από την κυβέρνηση μας το 2016, ώστε να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες με νέο ανάδοχο για να μπορούν σήμερα να κάνουν ανερυθρίαστα τις κομματικές φιέστες τους.

Και δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα χρειαζόντουσαν ακόμα αν το 2018 δεν γινόταν η συνάντηση στο γραφείο του τότε υφ.Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου ώστε να βρεθεί η προσωρινή  λύση με τις 2 δεξαμενές , η χρηματοδότηση του αγωγού στον Σκάφωνα και το έκτακτο κονδύλι χρηματοδότησης και κατασκευής για το ενδιάμεσο στάδιο της αποχέτευσης στις δεξαμενές, σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ.Αλ.Φαιτά.

Αν δεν είχαν παρθεί αυτές  οι πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον σύλλογο των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών και δεν είχαν γίνει οι παραπάνω ενέργειες, σε πόσα χρόνια από σήμερα  οι 176 οικογένειες θα περίμεναν να τελειώσει ο Σκάφωνας για να μπούν στα σπίτια τους;

Το καλοκαίρι του 2019 η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. –  σε αντίθεση με το 2015 – παρέλαβε ένα έργο σε εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς , με νέο εργολάβο, πλήρως χρηματοδοτούμενο, με ενδιάμεσο αποχετευτικό στάδιο  και χωρίς  την απειλή της πολύχρονης καθυστέρησης του βιολογικού δικτύου στον Σκάφωνα.

Αντί για κομματικές και κυβερνητικές φιέστες λοιπόν ας κάνουν τον απολογισμό των πολιτικών ευθυνών των κυβερνήσεων  τους  2007-2009 και 2012-2015 και ας ζητήσουν μια συγγνώμη τουλάχιστον από τις οικογένειες των δικαιούχων για την πολύχρονη ταλαιπωρία τους.

Και αντί για την επίδειξη της πολιτικής τους αυταρέσκειας ας δουλέψουν εντατικά για την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων που εκκρεμούν με κυρίαρχο την κατασκευή του αγωγού του αποχετευτικού δικτύου, την ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση της βιολογικής μονάδας στον Σκάφωνα και όλα τα υποέργα στον περιβάλλοντα χώρο των εργατικών κατοικιών.

Και επίσης ας μεριμνήσουν πριν την οριστική παραλαβή από τον ΟΑΕΔ του συνολικού έργου   να συντηρηθούν από τον εργολάβο  με λειτουργική επάρκεια όλες οι υποδομές εντός και εκτός των εργατικών κατοικιών, γιατί μετά από τόσα χρόνια πολλές από αυτές παρουσιάζουν ήδη αρκετά προβλήματα και δεν είναι δίκαιο τις ευθύνες της πολιτείας να τις χρεωθούν οικονομικά για άλλη μια φορά οι δικαιούχοι. Ας αφήσουν λοιπόν για μια φορά τις παλαιοκομματικές πρακτικές τους και ας πράξουν τα

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ