Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ποιος βουλευτής ξενάγησε την Ναντίν Μενέντεζ στη Βουλή

Το ενδιαφέρον της κ. Μενέντεζ για την Ελληνική Επανάσταση ήταν τεράστιο

Χρέη «ξεναγού»
ανέλαβε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την επίσκεψη του ζεύγους Μενέντεζ στην Βουλή.

Ο Σερραίος Βουλευτής της ΝΔ και «δεξί χέρι» του Πρωθυπουργού σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ και συμμετείχε στην ξενάγηση του κ. Μενέντεζ και της συζύγου του Ναντίν στο κτήριο της Βουλής από τον Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Όπως μαθαίνουμε ο Τάσος Χατζηβασιλείου καθ΄ όλη την διάρκεια που η εθιμοτυπική συνάντηση των οι δυο ανδρών Τασούλα και Μενέντεζ ήταν σε εξέλιξη, ανέλαβε καθήκοντα ξεναγού και περιηγήθηκε μαζί την κ. Ναντίν Μενέντεζ στους ιστορικούς χώρους του Κοινοβουλίου όπου της μίλησε για την ιστορία του και τις αλλαγές μέσα στα χρόνια.

Το ενδιαφέρον της κ. Μενέντεζ για την Ελληνική Επανάσταση ήταν τεράστιο όπως και η περιέργεια του Αμερικανού αξιωματούχου να μάθει πως λειτουργεί το διαδραστικό σκέλος της έκθεσης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με ερωτήσεις κουιζ και παιχνίδια! Άλλωστε ο Αμερικανός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγος του βρέθηκαν στην Αθήνα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ενεργός φιλέλληνας που έχει αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ευημερίας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ