Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτιά στη Φθιώτιδα – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στο Λογγίτσι – Εκκενώθηκε η περιοχή

Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική
, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Λογγίτσι. 

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε υψόμετρο και δεν απειλεί κάποιον οικισμό, ενώ αυτή τη στιγμή είναι οριοθετημένη.

Τεράστια η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 

Μάχη για να περιορίσουν την έκταση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα στη Φθιώτιδα δίνουν αυτήν την ώρα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας θα επιχειρούν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τα πρώτα σπίτια.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς» τόνισε ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας. Στην περιοχή βρίσκονται 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με 64 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά 

H φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση ανάμεσα στο Λογγίτσι και το Νεοχώρι Φθιώτιδας. Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούσαν τα 5 μποφόρ, δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Αν και στην αρχή η φωτιά δεν απειλούσε οικισμούς, ο δυνατός άνεμος άλλαξε την κατεύθυνση με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας να δώσει εντολή εκκένωσης του οικισμού Λογγίτσι.

Δείτε φωτογραφίες

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ