Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την τυπική ολοκλήρωση και παράδοση των κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη.

Λόγω των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων μου δεν παραβρέθηκα στην εκδήλωση για την τυπική ολοκλήρωση και την παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους στον Άγιο Ιωάννη.
Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ευχηθώ σε όλους τους ιδιοκτήτες πια να χαρούν τις κατοικίες τους που τόσα χρόνια περίμεναν να τις παραλάβουν και ας τους ευχηθούμε να ζήσουν μέσα σε αυτές τα πιο όμορφα όνειρά τους.
Ευχόμουν όμως να μην γίνει η τελετή αυτή αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης και φιέστα παρέλασης όλης της τοπικής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και όλων των εντελώς άσχετων με το έργο κομματικών παραγόντων.
Ευχόμουν να μην χρησιμοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση για να καρπωθούν διάφοροι άσχετοι και «σχετικοί» λίγη από τη ψεύτικη και εφήμερη «δόξα», φωτογραφιζόμενοι με ψεύτικα χαμόγελα δίπλα στους δικαιούχους και στον υπουργό κ. Χατζηδάκη.
Παρεμπιπτόντως ας μην παραλείψω να πω ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει πολλές ευθύνες για την καθυστέρηση της παράδοσης των κατοικιών , όπως αναλυτικά το κόμμα μου σε σημερινή ανακοίνωση του υπενθυμίζει.
Ευχόμουν επίσης, μέσα από αυτή την εκδήλωση να φανεί ότι το έργο αυτό ήταν αποτέλεσμα εργασίας και μόχθου όσων διαχρονικά δούλεψαν και που παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις επέτυχαν την ολοκλήρωση του.
Είχα επισημάνει στην τελευταία επί του θέματος δημόσια παρέμβασή μου πως η θεσμική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μην επιτρέψει άλλο τη συνέχιση της κομματικής εκμετάλλευσης του ζητήματος με επικοινωνιακούς χειρισμούς και τεχνάσματα που επιχειρούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να ηρωοποιήσουν στα μάτια των δικαιούχων των κατοικιών αυτούς που έπαιξαν τα τελευταία χρόνια με ευκαιριακό τρόπο, το ρόλο του κρατικού συμπαραστάτη.
Ας συνειδητοποιήσουμε κάποτε ότι η τήρηση των υποσχέσεων της Πολιτείας είναι αυτονόητη.
Τονίζω ιδιαίτερα ότι η κοινωνία δεν πρέπει να αποδέχεται την πολιτική κάρπωση της εργασίας πολλών ανθρώπων που εργάστηκαν τόσα χρόνια για την ολοκλήρωση του και να επιτρέπει να ταυτίζεται η κατασκευή του ΟΛΟΥ ΕΡΓΟΥ με το πρόσωπο μερικών που ευκαιριακά σκηνοθετούν την πολιτική τους εικόνα.
Ας πάρουν από την «δόξα» ό,τι τους αναλογεί και όχι να γυρίζουμε στην εποχή του ότι το ΟΛΟΝ έργο κατασκευάστηκε «δι’ ιδίων ενεργειών μου».
Επιθυμώ, τέλος, να συγχαρώ όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του έργου και όσους μόχθησαν για αυτό, ανεξάρτητα της όποιας κομματικής τους τοποθέτησης.
Κυρίως όμως επιθυμώ να συγχαρώ τους συμπολίτες μας , τους ιδιοκτήτες των κατοικιών, που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν, πίεσαν , διαμαρτυρήθηκαν και τελικά κατόρθωσαν τούτο το αποτέλεσμα.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, να χαρούν τα σπίτια τους οι συμπολίτες μας και ας τους ευχηθούμε να ζήσουν μέσα σε αυτά με τις οικογένειες τους ευτυχισμένα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ