Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πώς θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι – Ποιοι θα πληρώνουν rapit test και ποιοι θα είναι σε αναστολή άνευ αποδοχών

Πόσο θα κοστίζει μια εβδομάδα στην δουλειά για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Με νέα δεδομένα και… νέα  μέτρα επιστρέφουν από την Δευτέρα στην εργασία τους οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση test ανά εβδομάδα.

 Για τους εργαζομένους στον τουρισμό και την εστίαση, υποχρεούνται σε 2 test (εργαστηριακό+self), ενώ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, βγαίνουν σε άδεια άνευ αποδοχών, χωρίς μισθό και ένσημα.

 Υπολογίζοντας ότι κάθε τεστ κοστίζει 10 ευρώ και αυτό θα πρέπει πια να  το πληρώνουν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν το κόστος για την εργασία τους θα αυξηθεί κατά 20 ευρώ την εβδομάδα.

 Στο γραφείο με το rapid test στο χέρι

 Το γενικό lockdown αλλά και η τηλεκπαίδευση είναι οριστικά εκτός σχεδίων με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους. H κυβέρνηση ψάχνει δικλείδες ασφαλείας προκειμένου οι ανεμβολίαστοι να μην πυροδοτήσουν ένα… νέο εργαστήριο μεταλλάξεων.

  Η επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου αφενός να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους, και συγκεκριμένα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, και αφετέρου να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους ήταν μονόδρομος για τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

 Κι ενώ το πρώτο σκέλος ήδη εφαρμόζεται, καθώς για να εισέλθει ένας ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει να έχει περάσει από εργαστηριακό έλεγχο για τον Covid εντός των 48 ωρών, αυτό  θα επεκταθεί και στους εργασιακούς χώρους, με την κυβέρνηση να βάζει «στοπ» σε όσους μη εμβολιασμένους θέλουν να εργάζονται δίπλα σε όσους έχουν εμβολιαστεί ήδη.

 Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», αλλά και στο πως θα πειστεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος να εμβολιαστεί.

 Οικονομική πίεση

Η πίεση που θα ασκηθεί προκειμένου να πειστούν όσοι φοβούνται να εμβολιαστούν θα είναι και οικονομική καθώς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, μια ιδιαίτερα «ακριβή» διαδικασία για όποιον δεν θέλει να εμβολιαστεί. Μάλιστα, για όσους χρειάζονται δύο test την εβδομάδα θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους 20 ευρώ.

 Εκτιμούν έτσι στην κυβέρνηση ότι μπορούν να πειστούν περισσότεροι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, κι από την άλλη, με τα μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ