Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΑΝ.Α.ΣΑ: Προκαλεί και λοιδορεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις των νησιών μας η Περιφερειάρχης

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Δεν χρειάζονται την βοήθεια της ΠΙΝ οι επιχειρήσεις, τα μέτρα της κυβέρνησης είναι υπεραρκετά, ευχάριστη έκπληξη για μένα»

29/08/2021

Ενώ οι επαγγελματίες και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις των νησιών μας περιμένουν να λάβουν την οικονομική υποστήριξη της ΠΙΝ στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος για την παροχή βοήθειας λόγω των συνεπειών του covid-19, ενώ χιλιάδες εξ αυτών δεν πρόκειται να λάβουν καμία επιχορήγηση γιατί δεν επελέγησαν, ενώ οι 1.100 που επελέγησαν δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο τους μετά από 11 μήνες εξ αιτίας της γραφειοκρατίας και των αδυναμιών της περιφερειακής αρχής, οι δηλώσεις της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (28/8)  απαντώντας σε σχετική επερώτηση της ΑΝΑΣΑ προκαλούν και εξοργίζουν.

Όπως μπορεί κανείς να ακούσει και στο επισυναπτόμενο ηχητικό αρχείο, η Περιφερειάρχης εκφράζει την χαρά της που οι επιχειρήσεις δεν ανταποκρίνονται στην τεράστια γραφειοκρατία του προγράμματος  ερμηνεύοντας το ως επιτυχία της κυβέρνησης που με τα μέτρα που έχει λάβει  τους  κατέστησε αδιάφορους να λάβουν την επιχορήγηση της ΠΙΝ!

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Περιφερειάρχης μας είπε ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις στα Ιόνια νησιά προτιμούν την επιστρεπτέα προκαταβολή του υπουργείου οικονομικών από την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της ΠΙΝ.

Απίστευτη εκδήλωση αμοραλισμού εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, που δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος και αδυναμία προσέγγισης των πραγματικών προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρήσεις στα νησιά μας.

Έτσι εξηγείται η αδιαφορία της περιφερειακής αρχής για την διάρθρωση ενός προγράμματος ενίσχυσης  συμβατού με τις ανάγκες  των τοπικών επιχειρήσεων, έτσι εξηγείται η αδιαφορία για τον αποκλεισμό χιλιάδων από αυτές, έτσι εξηγείται  η τεράστια καθυστέρηση στην χρηματοδότηση όσων έχουν επιλεγεί, έτσι εξηγείται η δεκάμηνη καθυστέρηση στην αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος από 14 σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει την λύπη της για την συμπεριφορά της περιφερειακής αρχής και προσωπικά της Περιφερειάρχη απέναντι στις χιλιάδες  των αγωνιούντων επαγγελματιών.

Η ΑΝΑΣΑ στέκεται σταθερά στο πλευρό των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και όλων των μη προνομιούχων και θα δώσει μαζί τους την μάχη για να βγουν νικητές από την υγειονομική και οικονομική κρίση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ