Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπουργικό την Τρίτη και ανασχηματισμός στο τέλος της εβδομάδας

Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης έχει προτεραιότητα στον σχεδιασμό του Μητσοτάκη έναντι των αναμενόμενων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά ο ανασχηματισμός
.

Η «πολύ γεμάτη μεταρρυθμιστική ατζέντα» της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα, όπως την χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έχει προτεραιότητα στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των αναμενόμενων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι, αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο, με δύο σημαντικά νομοσχέδια, για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (Γεωργιάδης-Παπαθανάσης) και για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση (Βορίδης).

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και εισήγηση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και τη διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.

Η ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου – που βέβαια θα γίνει υπό την παρούσα του σύνθεση – περιλαμβάνει και το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά», που θα παρουσιάσει ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, αλλά και εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων των έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Καθώς αύριο, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Σλοβενία για να συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum 2021 την Τετάρτη το πρωί, ενώ την Πέμπτη ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Γαλλία για να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου, πιθανή ημερομηνία για τον ανασχηματισμό είναι πλέον η Παρασκευή ή το Σάββατο.

«Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα και ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχειακού δυναμικού της κυβέρνησης αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό», τόνισε το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Είναι ο μόνος που έχει την πλήρη έκταση της εικόνας και την ευθύνη απέναντι στον λαό να παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι για να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ