Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι συνθήκες που επιβάλλουν μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό, δεν έχουν αλλάξει»

Τον σχεδιασμό και την ενεργοποίηση στοχευμένων μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση, προτάσσει ο Μάνος Κόνσολας με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι οι συνθήκες που επιβάλλουν τη λήψη μέτρων στήριξης δεν έχουν μεταβληθεί, αφού ο τομέας του τουρισμού εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες της πανδημίας.

Ο κ. Κόνσολας επικεντρώνεται σε τρεις περιπτώσεις, για τις οποίες πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα:

1ον: Την εμφάνιση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» των ενσήμων των εργαζόμενων που τέθηκαν σε αναστολή στους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού, κάτι που αποτελεί απαραίτητα προϋπόθεση για να λαμβάνουν όλες τις σχετικές παροχές και τα επιδόματα.

2ον: Την επέκταση και για φέτος της ισχύος του μέτρου της μείωσης του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για το επίδομα ανεργίας

3ον: Τη στήριξη των ανθρώπων που δεν εργάστηκαν τη θερινή περίοδο, λόγω του ότι αρκετά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία εισοδηματική κάλυψη. Ο κ. Κόνσολας προτείνει την ένταξη τους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ