Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Προβληματισμός για τους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ – Ανησυχία για τα παιδιά

Οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί

Προβληματισμό έχει προκαλέσει o αριθμός των ανεμβολίαστων
στις ΜΕΘ, ενώ οι ειδικοί έχουν αρχίσει να εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την αυξητική τάση στα κρούσματα μεταξύ των παιδιών, εν όψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, από τους 338 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία της χώρας, 309 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί επιστρέφοντας από τις διακοπές, προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση της πανδημίας, η οποία με τη μετάλλαξη «Δέλτα» έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Εξάλλου, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι τώρα οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας αγγίζουν το 54,5%, ήτοι κάτι περισσότερο από 5.715.000 ανθρώπους, αριθμός που απέχει κατά πολύ για το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Παιδιά ένα στα πέντε νέα κρούσματα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 1 στα 5 κρούσματα αφορούν σε ανήλικους.

Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, «η εικόνα των κρουσμάτων σε σχέση με τα παιδιά, τις μικρές ηλικίες κάτω των 17 ετών, είναι εντυπωσιακή. Τον Μάιο, το ποσοστό νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή αυτή ομάδα ήταν 7,5%, ενώ σήμερα φτάνει στο 20%. Ως εκ τούτου, ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά κάτω των 17 ετών».

Η Μαρία Θεοδωρίδου έφερε ως παράδειγμα τη Σκωτία, όπου τα σχολεία έχουν ανοίξει και μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα ξεπέρασαν το 30% στα παιδιά.
«Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται πλέον ένα σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων όλων των χωρών για την προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού», συμπλήρωσε.

Συνολικά 11,35 εκατ. εμβολιασμοί

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως συνολικά έχουν γίνει 11.350.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων πάνω από 6.000.000 αφορούν έστω και μία δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 57,3% επί του συνολικού πληθυσμού ή στο 66,5% επί των ενηλίκων.

Πάνω από 5.715.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 54,5% επί του συνολικού πληθυσμού ή 63,6% επί των ενηλίκων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ