Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο νέος ρόλος Κικίλια και τα στοιχήματα για τον ελληνικό Τουρισμό

Ο ίδιος μπορεί να αποτελέσει τον κατάλληλο συνδετικό κρίκο μεταξύ των τουριστικών φορέων και του ΕΟΔΥ

Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Τουρισμού ξεπερνούν κατά πολύ το εύρος ενός και μόνο υπουργείου.
Και αυτό γιατί ο τουρισμός δεν είναι μόνο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και η ταξιδιωτική αγορά. Είναι ένα μείγμα από βασικούς κλάδους της οικονομίας, που εκτείνεται από την αλιεία έως την οινοπαραγωγή. Και ταυτόχρονα ένα κράμα κουλτούρας και εμπειρίας που ξεκινά από την κρουαζιέρα και φτάνει μέχρι τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον διατροφικό και τον ιατρικό τουρισμό.

Τα μέσα Κικίλια για την επίτευξη των στόχων

Ο ρόλος του νέου υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια δεν θα είναι εύκολος, όμως, στο νέο του γραφείο στη Βασιλίσσης Αμαλίας 12, μεταβαίνει παίρνοντας μαζί και την πείρα που απέκτησε όσο διαχειρίστηκε την πανδημία του COVID-19. Η σημαντική αυτή εμπειρία μπορεί να τον βοηθήσει καταλυτικά στην ομαλή μετάβαση του κλάδου του Τουρισμού, στην επόμενη φάση από την κρίση της πανδημίας: στην ανάκαμψη. Και κυρίως όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος (πρωτόκολλα, χρήση τεστ, τήρηση κανόνων στις πύλες εισόδου, κ.ο.κ.).

Ασφαλώς, ο ίδιος μπορεί να αποτελέσει τον κατάλληλο συνδετικό κρίκο μεταξύ των τουριστικών φορέων και του ΕΟΔΥ ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών για μια ασφαλή διαμονή.

Επιπροσθέτως, από τα πρώτα πράγματα που θα κληθεί να διαχειριστεί θα είναι η ίση αντιμετώπιση όσον αφορά τις πληρότητες σε ακτοπλοϊα, τουριστικά λεωφορεία και αερομεταφορά.

Η ευαισθησία του για τον αθλητισμό αλλά και η πείρα που ο ίδιος απέκτησε στο παρελθόν ως αθλητής στην επαγγελματική καλαθοσφαίριση, θα επισπεύσουν το δρόμο προς την αναβάθμιση του εναλλακτικού τουρισμού και ειδικότερα του αθλητικού τουρισμού (αναρρίχηση, mountain biking, γκολφ, ιστιοπλοΐα,κατάδυση, καγιάκ, κ.α.) με στόχο, η Ελλάδα να μπει στον παγκόσμιο χάρτη της διεθνούς τουριστικής αγοράς ως ένας κορυφαίος χειμερινός προορισμός.

O κομβικός ρόλος Ζαχαράκη και οι σημαντικές εκκρεμότητες

Αν και το πιο δύσκολο έργο στην άνιση μάχη κορονοϊός-τουρισμός συγκυριακά έπεσε στον προκάτοχο του Β. Κικίλια, Χάρη Θεοχάρη, ο νέος υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει μια καλή και αποτελεσματική συνεργασία τόσο με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο νέο του ρόλο ο Β. Κικίλιας περιλαμβάνει ένα τεράστιο αριθμό εκκρεμοτήτων των οποίων η ιεράρχηση θα εξαρτηθεί από τα υγειονομικά δεδομένα. Ομως, ρόλο «κλειδί» θα παίξει και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έχει ήδη αφουγκραστεί τις βασικές ανάγκες του κλάδου και γνωρίζει ποιο είναι το βασικό σχέδιο για τον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ