Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τέλος χρόνου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Σε ισχύ η αναστολή από το πρωί

Με τα κρούσματα να καταγράφουν καθημερινά τετραψήφιο νούμερο τους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τριψήφιο η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ γίνεται πλέον ασφυκτική

Τέλος χρόνου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
οι οποίοι από το πρωί της Τετάρτης τίθενται σε καθεστώς αναστολής, καθώς εκπνέει ο χρόνος για χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ κινδυνεύει με σωρεία κενών θέσεων και προβλημάτων.

Τέλος χρόνου για υγειονομικούς

Από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα επιστρέψουν τον μισθό του δεκαπενθημέρου ενώ κανείς δεν τους εγγυάται πως όταν επιστρέψουν θα παραμείνουν στην ίδια θέση.

Γεμίζουν οι ΜΕΘ

Με τα κρούσματα να καταγράφουν καθημερινά τετραψήφιο νούμερο τους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τριψήφιο αντίστοιχα, η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ γίνεται πλέον ασφυκτική. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη 75 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ σε οριακή πληρότητα είναι οι κλίνες ΜΕΘ. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί μία αύξηση των εισαγωγών ανθρώπων με πνευμονία λόγω COVID. Είναι κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστούν περισσότερες κλίνες να νοσηλευτούν άτομα σε πτέρυγες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν για άλλο λόγο», δήλωσε ο Θεόκλητος Χρυσανθίδης, Παθολόγος – Λοιμοξιωλόγος στην Α’ Παθολογική κλινική «ΑΧΕΠΑ».
Παράλληλα, την πρωτόγνωρη -για μήνα Αύγουστο- πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σχολίασε ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη 2η ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μιλώντας στο MEGA. «Εδώ και 15 ημέρες είπα ότι ξυπνάει ο εφιάλτης του 3ου και 4ου κύματος. Η διασπορά του ιού είναι τεράστια και η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη. Σήμερα όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου είναι καλυμένες. Τα περιστατικά με τη Δέλτα παρουσιάζουν πολύ γρήγορη επιδείνωση. Κανείς αυτή την στιγμή στη ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένος, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι υγειονομικές ανάγκες είναι πολύ άσχημες, γιατί δεν μπήκαμε ακόμα στα δύσκολα. Πέρυσι αυτή την εποχή δεν είχαμε πίεση στο σύστημα υγείας. Πέρυσι δεν είχαμε το όπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το κρίμα».

Τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές σε ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό θα καλυφθούν με μετακινήσεις και συγχώνευση τμημάτων και κλινικων αλλά και με την ενεργοποιήση της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού τρίμηνης διάρκειας. Τέλος, γιατροί και λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι θα έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ