Εισήγηση ειδικών: Πότε θα κλείνουν τα σχολεία – Τι προβλέπεται αν νοσήσει μαθητής

Share:

Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για τη λειτουργία του λιανεμπορίου και τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδρίων

Τον τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου
και τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδρίων εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων μετά από συνεδρίασή της, ενώ παράλληλα κάνει εισήγηση για το πως να αντιμετωπίσουν τα σχολεία τη διασπορά κοροναϊού σε μία τάξη αλλά και πότε αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο η επιτροπή εισηγείται να λειτουργεί με ένα άτομο ανά 9τ.μ. Δηλαδή αναλόγως με το μέγεθος του καταστήματος θα εισέρχεται και ανάλογος αριθμός πελατών.

Σε σχέση με τα συνέδρια βάζει «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους που θα παρακολουθούν μέσω υπολογιστή, καθώς με φυσική παρουσία θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία;

Όταν νοσήσει μαθητής ενός τμήματος, ο διπλανός του στο θρανίο τίθεται σε καραντίνα. Όσοι κάθονται στο μπροστά και στο πίσω θρανίο, τίθενται και αυτοί σε καραντίνα, εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας και είναι ανεμβολίαστοι. Από την καραντίνα επιστρέφουν μία εβδομάδα μετά με αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, και εφόσον είναι αρνητικό θα ακολουθήσουν δύο self test μέσα στην εβδομάδα, και την έβδομη μέρα θα επαναλάβουν το rapid test.

Για όσους μαθητές είναι εμβολιασμένοι θα γίνονται δύο τεστ στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας. Όλοι παραμένουν στο σχολείο εφόσον δεν βγουν θετικοί στον ιό.

Το τμήμα κλείνει μόνο όταν διαπιστωθεί ότι κρούσματα είναι πάνω από τους μισούς μαθητές, δηλαδή 50% + 1.

Previous Article

Κοροναϊός: Εκτοξεύτηκε ο δείκτης θετικότητας σε εννέα περιοχές – Τετραπλασιάστηκε στην Ηλεία

Next Article

Τα πρόσωπα που σκέφτεται ο Μητσοτάκης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Σχετικά Άρθρα