Κοροναϊός: Η νέα μετάλλαξη «Μ» απασχολεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Πού εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα

Share:

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά μετάλλαξη, στην οποία στρέφει το ενδιαφέρον του ο διεθνής οργανισμός

Μία νέα μετάλλαξη
του κορωνοϊού, η μετάλλαξη «Μ», αρχίζει να απασχολεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων «PA Media», σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian».

Η νέα μετάλλαξη του ιού ή αλλιώς «B.1.621», εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε Νότιο Αμερική και Ευρώπη.

Το εβδομαδιαίο δελτίο ενημέρωσης του διεθνούς οργανισμού για την πανδημία αναφέρει ότι η νέα παραλλαγή έχει μεταλλάξεις που υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια κατά της νόσου Covid- 19, όπως συνέβη με τη μετάλλαξη «Βήτα», ωστόσο, τόνισε ότι θα χρειαστούν περισσότερες μελέτες.

«Από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Κολομβία τον Ιανουάριο του 2021, υπήρξαν μερικά κρούσματα της μετάλλαξης «M» και μερικές μεγαλύτερες εστίες σε άλλες χώρες στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

«Παρόλο που ο παγκόσμιος επιπολασμός της μετάλλαξης «Mu» μεταξύ των κρουσμάτων είναι κάτω από 0,1%, ο επιπολασμός στην Κολομβία (39%) και τον Ισημερινό (13%) αυξάνεται σταθερά», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφερόμενη στα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας .

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εμφανιστεί τέσσερις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, μέχρι στιγμής, που προκαλούν φόβο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μετάλλαξη «Άλφα» εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ της Βρετανίας και εμφανίστηκε σε 193 χώρες, η μετάλλαξη «Βήτα» έχει καταγραφεί συνολικά σε 141 χώρες , η μετάλλαξη «Γάμμα» σε 91 χώρες και η μετάλλαξη «Δέλτα» σε 170 χώρες.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η μετάλλαξη «M» είναι η πέμπτη μετάλλαξη, η οποία εξετάζεται από τον διεθνή οργανισμό.

Previous Article

Όσα είδαμε στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης- Συγκίνηση, αγκαλιές και «αντίο» (Εικόνες)

Next Article

Κοροναϊός: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία – Αυξημένο testing και μάσκες παντού εκτός από τη γυμναστική

Σχετικά Άρθρα