Μητσοτάκης από Σλοβενία: Δεν θα γίνει αποδεκτή μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2015 στο προσφυγικό

Share:

Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Σλοβενίας

Με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνετς Γιάνζα,
συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης, ενώ σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπόρουτ Πάχορ, στην πόλη του Μπλεντ, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Bled Strategic Forum 2021.

Αφγανιστάν και πανδημία στο επίκεντρο

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν περιφερειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η πορεία της πανδημίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της Covid-19 και τις εκστρατείες εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και στο θέμα της υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, καθώς από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές υγείας.

21-08-31_0005__DPC9179

Οι ηγέτες συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε την Τρίτη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μεταναστευτικών ροών.

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνει αποδεκτή μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2015

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, επί της αρχής, μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2015. Τόνισε πως είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν ή συνορεύουν μαζί του, ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξη προσφύγων.

21-08-31_0020__DPD9209

Ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών

Εξετάστηκε επίσης το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως πρέπει να υποστηριχθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, με προϋπόθεση την εκπλήρωση των γνωστών αιρεσιμοτήτων.

21-08-31_0008__DPC9220

Previous Article

Κοροναϊός: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία – Αυξημένο testing και μάσκες παντού εκτός από τη γυμναστική

Next Article

Το ΠΑΣΟΚ απέκτησε το δικό του λογαριασμό στο Instagram, λίγο πριν την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

Σχετικά Άρθρα