Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης: Εντός των επόμενων ημερών η ανακοίνωση για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας

«Η νέα κυβέρνηση μπορεί να φέρει την Ελλάδα πιο μπροστά», δήλωσε ο υπουργός

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας
, μετά την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δεχθεί τη θέση του υπουργού και είχε προχωρήσει, σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό για λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο.

Ο υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για καιροσκοπισμό και βαθύτατη πολιτική υποκρισία, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση είναι «μια κυβέρνηση ανοιχτή, εμπροσθοβαρής, χωρίς στεγανά, χωρίς διχαστικά μηνύματα, μια κυβέρνηση που μπορεί να φέρει την Ελλάδα πιο μπροστά».

Ακόμα, επισήμανε πως «η πρόταση που έγινε στον κ. Αποστολάκη, ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη: να αναλάβει το διακριτό Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο επρόκειτο να συσταθεί. Η σκέψη εκ μέρους του πρωθυπουργού ήταν να αποσχισθεί το μέρος και η ύλη της Πολιτικής Προστασίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τούτο έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει διακριτή πολιτική στάση, χωριστός προϋπολογισμός και να γίνουν τα αναγκαία έργα σε υποδομές και εξοπλισμό για την πολιτική προστασία».

Παράλληλα, είπε «στον κ. Αποστολάκη προτάθηκε η θέση του υπουργού (…) ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υπηρετήσει ως υπουργός, στη συνέχεια δεν υπηρετεί ως υφυπουργός».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ