Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τα πρόσωπα που σκέφτεται ο Μητσοτάκης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Θα έχει τις αρμοδιότητες του μέχρι χθες υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής

Θέμα 24ώρων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του κατάλληλου προσώπου
που θα αναλάβει το υπό δημιουργία υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για τον υπουργό που θα έχει τις αρμοδιότητες του μέχρι χθες υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η επεισοδιακή άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη δεν άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήδη δέχεται και μελετά εισηγήσεις για το πρόσωπο του νέου υπουργού.

«Θα είναι επιχειρησιακός», τονίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, καθώς ένα πρόσωπο με τέτοια χαρακτηριστικά ταιριάζει στην πολιτική ηγεσία της πολιτικής προστασίας με νέο ρόλο και νέα δομή, όπως επιθυμεί να τη διαμορφώσει ο πρωθυπουργός, ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της εποχής.

Όπως τόνιζαν εξάλλου χθες το πρωί κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας τη λογική πίσω από την υπουργοποίηση Αποστολάκη, είναι ένας άνθρωπος «με σημαντική εμπειρία και προσφορά την πρώτη γραμμή σε πεδία που προσομοιάζουν με τα κυβερνητικά καθήκοντα που του ανατίθενται».

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ακούγονται ονόματα όπως του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Διακόπουλου, αλλά και του πρώην Αρχηγού ΓΕΑ Ευάγγελου Τουρνά. Επιλέον, αν επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο, ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος έχει διατελέσει με επιτυχία υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει κεντρογενή χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ είναι γνωστή η εντιμότητά του.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αποφεύγουν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο για την ονοματολογία, ιδίως μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες με τον κ. Αποστολάκη.

«Η άποψή μας είναι ότι η Πολιτική Προστασία θέλει ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση από αυτή που έγινε μέχρι τώρα από την κυβέρνησή μας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των αναγκών που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές εξακολουθούν να παραμένουν. Και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε τις απαντήσεις στην κατεύθυνση αυτή, με το νέο πρόσωπο στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή του να του κολλάνε ταμπέλες από την πρώτη στιγμή που θα ακουστεί το όνομά του για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ