Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τις 6.000 έφτασαν οι αναστολές στα νοσοκομεία – Αγωνία για τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Οι ανεμβολίαστοι στον χώρο της υγείας αγγίζουν συνολικά τους 7.500

Πονοκέφαλο
στα νοσοκομεία έχουν προκαλέσει ο μεγάλος αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Ειδικότερα, σε 5.895 ανέρχονται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Ανησυχία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Πιο συγκεκριμένα, αντίστοιχες πράξεις, γύρω στις 1.500, εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας και θα αποσταλούν τις επόμενες ώρες. Ακόμη, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι από τους 15.000 υγειονομικούς που παρέμεναν ανεμβολίαστοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ,περίπου οι μισοί πείστηκαν έστω και την τελευταία στιγμή να εμβολιαστούν. Έτσι, οι ανεμβολίαστοι στον χώρο της υγείας αγγίζουν πλέον τους 7.500.

Ανεμβολίαστοι ανά νοσοκομείο

Αναλυτικά, στον Ευαγγελισμό από τους 3.500 εργαζομένους σε όλα τα τμήματα, οι ανεμβολίαστοι ανέρχονται στους 120.

  • Στο Λαϊκό από τους 1.450, οι 87 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.
  • Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, από τους 1.200 εργαζομένους, οι 120 παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου σε σύνολο 2.000 υγειονομικών υπαλλήλων, οι 156 δεν έχουν εμβολιαστεί.
  • Στη Λάρισα, στα δύο νοσοκομεία, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό, εργάζονται συνολικά 2.900, εκ των οποίων οι 253 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.
  • Στα επτά νοσοκομεία της Κρήτης σε σύνολο 6.000 εργαζομένων δεν έχουν εμβολιαστεί 500 άτομα, ενώ στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας από τους 3.200 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο 550.
  • Στο Αγρίνιο, από τους 680 υγειονομικούς υπαλλήλους, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 90. Μάλιστα, 40 από αυτούς έχουν λάβει αναρρωτική άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η επίδοση των σχετικών εγγράφων αναστολής.

Συναγερμός στον ΠΟΥ για τη νέα μετάλλαξη

Συναγερμό για μια νέα μετάλλαξη σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρόκειται για τη μετάλλαξη «Μ», που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία, τον Ιανουάριο. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς είναι ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος ενδέχεται να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόλις 6 κρούσματα της μετάλλαξης Μ, εκ των οποίων τα τελευταία 3 στις 12 Αυγούστου.

«Πικρός» ο απολογισμός του Αυγούστου

Ο απολογισμός του Αυγούστου για την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα αφήνει «πικρή» γεύση με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο «σαρωτικό» κύμα. Όπως αποτυπώθηκε στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, ο Αύγουστος «δίνει τη σκυτάλη» σε ένα δύσκολο φθινόπωρο, με έναν εχθρό ύπουλο και επίμονο.

Το μακροχρόνιο συνδρομο covid δεν αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ιό. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στον συγκεκριμένο ιό, γιατί ο υποδοχέας που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει στο σώμα μας εκφράζεται σε όλους τους ιστούς μας και μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη συστημική βλάβη.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως το κοκτέιλ μεταλλάξεων και αύξησης των εισαγωγών και των διασωληνώσεων είναι εκρηκτικό και κάνουν έκκληση για εμβολιασμούς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ