Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλαβάνος στα Παραπολιτικά 90,1 για Θεοδωράκη: Μίλησε σε ανθρώπους όλων των πολιτικών τάσεων – Ήταν μια εθνική μορφή

«Αφήνει μια κληρονομιά η οποία είναι πολύτιμη για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

«Βιώνω και εγώ αυτό που βιώνει όλη η Ελλάδα σήμερα ακόμη και οι νεότερες γενιές που δεν προβάλανε το Μίκη στις πολύ μεγάλες του στιγμές
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού», ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε: «Είναι μια προσωπικότητα η οποία ήταν στο χώρο της Αριστεράς, τον ενέπνευσε, του ανέβασε το ηθικό στις πάρα πολύ δύσκολες στιγμές όπως στις στιγμές της δικτατορίας έδειχνε το δρόμο προς την απελευθέρωση και την έξοδο από την κακομοιριά. Μίλησε σε ανθρώπους όλων των πολιτικών τάσεων, ήταν μια εθνική μορφή. Δεν κλείστηκε μέσα στα όρια της Ελλάδας δηλαδή ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής μας από τις ευρωπαϊκές χώρες, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ασία παντού».

«Η μουσική του μιλούσε, είχε μια δυναμική, μια έμπνευση και μια αγάπη στην ελευθερία που τον ανέδειξε σε έναν εκφραστή της χώρας μας αλλά και των ιδανικών τα οποία είχε ασπαστεί σε παγκόσμια κλίμακα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα πω μια πολύ παράξενη στιγμή που είναι και πολύ ιδιότυπη στιγμή, είναι όταν οι Ταλιμπάν μου φαίνεται ότι ήταν, μπαίναμε στην Καμπούλ, για αυτούς ήταν μια απελευθέρωση, όμως είχε μείνει έκπληκτη όλη η ανθρωπότητα διότι μπαίνανε με μεγάφωνα τα οποία είχανε τη μουσική του Θεοδωράκη», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Δηλαδή όποιος αγωνιζόταν για τα δικά του ιδανικά τα οποία μπορεί να ήταν και πάρα πολύ αρνητικά και πάρα πολύ επικίνδυνα και είχε κάποιος βαθιούς στόχους ο Θεοδωράκης τους έδινε μια ανάταση. Θυμάμαι στην εποχή της δικτατορίας τα τραγούδια του ήταν ένα φάρμακο και ήταν και ένα όραμα, ένα όνειρο. Αφήνει μια κληρονομιά η οποία είναι πολύτιμη για την Ελλάδα και η οποία πιστεύω και μετά το θάνατό του να αξιοποιείται συνεχώς», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ