Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι περιμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τις γερμανικές εκλογές

Ακόμα και το σενάριο να είναι οι Σοσιαλδημοκράτες πρώτο κόμμα και να γίνει καγκελάριος ο Σολτς τούς έχει απασχολήσει

Οσο παράδοξο και αν φαίνεται σε πρώτο επίπεδο, στο Μέγαρο Μαξίμου
έχουν χαρεί με την άνοδο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος σε βάρος των Πρασίνων. Θεωρούν καλό σενάριο για τη χώρα μας να συνεργαστούν εκ νέου οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Χριστιανοδημοκράτες και να παραμείνει υπουργός Οικονομικών ο Ο. Σολτς.

Ακόμα και το σενάριο να είναι οι Σοσιαλδημοκράτες πρώτο κόμμα και να γίνει καγκελάριος ο Σολτς τούς έχει απασχολήσει, ιδιαίτερα μετά την τελευταία δημοσκόπηση, που τους έδωσε οριακό προβάδισμα.

Θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση οι Χριστιανοδημοκράτες θα είναι μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά η ενίσχυση των Σοσιαλδημοκρατών θα συμβάλει σε μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη, που θα διευκολύνει την άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εκτιμούν ότι ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός αυτού του τύπου στη Γερμανία μπορεί μεν να μετατρέψει ξανά την ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά σε παράγοντα πολιτικών εξελίξεων, αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύσει τον κεντρώο προσανατολισμό της.

Ετσι, εκτιμούν τελικά ότι η ελληνική συζήτηση περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» που κάποιοι ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝ.ΑΛ. θα φαίνεται σε λίγο εκτός τόπου και χρόνου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ