Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Τάκη Μεταλληνού “Νυχτερινή Κέρκυρα”

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Μεταλληνού “Νυχτερινή Κέρκυρα”.

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του ατομική έκθεση, ο Κερκυραίος ζωγράφος επανέρχεται με μία διαφορετική απεικόνιση του τόπου που αγαπά, ζει και δραστηριοποιείται, του τόπου που αποτελεί για αυτόν, πηγή διαρκούς έμπνευσης.

Μία νυχτερινή βόλτα στην αγαπημένη πόλη της Κέρκυρας, στα καντούνια, στις γειτονιές, στα σημεία αναφοράς των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων, μία εικαστική αφήγηση μέσα από το πρίσμα της υγρής ατμόσφαιρας, του νυχτερινού μπλε.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός τέχνης Μαρίνα Παπασωτηρίου, αναφέρει σχετικά:

(…) Στην έκθεση “Νυχτερινή Κέρκυρα” ο ζωγράφος παρουσιάζει την πρόσφατη δουλειά του με θέμα την πόλη της Κέρκυρας τη νύχτα. Για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα δουλεύει επιτόπου, περιπλανιέται τη νύχτα στην πόλη του, εμπνέεται από τα φωτεινά και σκοτεινά σημεία της. (…) Αγναντεύει την πόλη από τα υψώματά της, χάνεται στα δαιδαλώδη καντούνια της, επισκέπτεται δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστές στους πολλούς γωνιές της με σκοπό αυτό που βλέπει, αυτό που βιώνει να το μεταφέρει στο χαρτί. Και το καταφέρνει. Σκοπός του δεν είναι η πιστή περιγραφή της πόλης αλλά η παρουσίαση μιας ιδιαίτερης και πολύ προσωπικής τοπιογραφίας, γεμάτης μνήμες, ματιές και συναισθήματα (…)

Ο Τάκης Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα, σπούδασε την Γεωπονική Επιστήμη και στην συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

Ασχολείται κυρίως με την υδατογραφία, το παστέλ, τα ακρυλικά και το σχέδιο με κάρβουνο, μολύβι και μελάνη.

Έχει παρουσιάσει πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, παρουσιάζοντας το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε Δημοτικές Πινακοθήκες και συλλογές Τραπεζών. Κάποια έχουν αξιοποιηθεί ως εξώφυλλα, στις λογοτεχνικές εκδόσεις “Πόρφυρας”, σε διαφημιστικά φυλλάδια για το Κερκυραϊκό Πάσχα και σε θεατρικές παραστάσεις.

Η έκθεση “Νυχτερινή Κέρκυρα” που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου 2021, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά την συγκεκριμένη περίοδο, ενώ  βάσει της τελευταίας Κ.Υ.Α.(ΦΕΚ Β’ 3958/27-08-2021)  ισχύουν τα εξής:

  •  Οι επισκέπτες οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο στον κλειστό χώρο:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

β) Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό covid-19 με τη μέθοδο PCR των τελευταίων 72 ωρών ή

γ) Αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών

  •  Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στον εσωτερικό χώρο και όπου παρατηρείται συνωστισμός, σε εξωτερικό χώρο.
  •  Τηρείται η απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων σε κλειστό χώρο και απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου σε ανοιχτό χώρο.
  •  Τηρείται η υγιεινή των χεριών (στο χώρο διατίθεται υγρό αντισηπτικό   χεριών).
  •  Οι ομαδικές επισκέψεις δεν υπερβαίνουν τα δέκα (10) άτομα.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00-16:00 (εκτός Δευτέρας & αργιών)

Επικοινωνία: 26610 48690 / pinakcrf1@gmail.com

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ