Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης: Μόλις εμβολιαστούν oι υγειονομικοί θα ξαναμπούν άμεσα στο δημόσιο σύστημα υγείας

Κανείς υγειονομικός δεν εξαιρείται – Μόλις εμβολιαστούν θα μπαίνουν αμέσως στο σύστημα υγείας

«Ο εμβολιασμός είναι η λύση και καλό είναι στα θέματα του εμβολιασμού να μην βάζετε να μιλάνε πρόσωπα που είναι κατά του εμβολιασμού!»
αυτό επεσήμανε στην πρώτη εμφάνιση στα Υπουργικά έδρανα ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όπου προσήλθε στην Βουλή για να εξηγήσει περί της τροπολογίας του Υπ. Υγείας που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής εργασίας.

Η τροπολογία σύμφωνα τον κ. Πλεύρη αφορά σε υγειονομικούς, που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην δουλειά τους άμεσα με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία των αναστολών όπως δρομολογούνται για να υπάρχει μια εικόνα που βρισκόμαστε όπως τόνισε. «Προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός λυπούμε που και σήμερα έχουμε ανθρώπους που είναι διασωληνομένοι και άλλοι έχουν πεθάνει. 90% στις ΜΕΘ είναι μη εμβολιασμένοι. Σε ποσοστά είμαστε στο 60% του γενικού πληθυσμού. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν κάνουν κάτι θα έπρεπε να δουν τις ΜΕΘ. Ο κίνδυνος να νοσήσεις και να βρεθείς στην ΜΕΘ υπάρχει. Να δουν τα στοιχεία, να δουν ότι οι μεγάλες ηλικίες που εμβολιάζονται είναι εκτός ΜΕΘ.

«Η κυβέρνηση αποφάσισέ πως σε κάποιους χώρους ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός!» τόνισε ο κ. Πλεύρης και ανακοίνωσε πως «Έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτήν την ώρα τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω. Γιατί θα αλλάξουν; Γιατί υπάρχουν άτομα που έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες. Άρα, με την τροπολογία μας δίνεται η δυνατότητα να χειριστούμε την κατάσταση καλύτερα. Μέχρι τώρα η κατεύθυνση ήταν αυτός ο κόσμος που έχει εμβολιαστεί θα επέστρεφε στην δουλεία του μετα από 14 ημέρες. Θα δώσουμε την δυνατότητα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με το που κάνουν το πρώτο εμβόλιο ήδη να μπουν στο σύστημα υγείας» είπε ο υπουργός και συνέχισε « Ήδη υπάρχει κόσμος που άκουσε την αναστολή μπήκε στο σύστημα εμβολιασμών».

Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον κόσμο της υγείας

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους». «Μόλις εμβολιαστούν θα μπορούν να ξαναμπούν στο δημόσιο σύστημα υγειάς» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «Προβλήματα παρατηρούνται σε κάποια νοσοκομεία ελάχιστα. Καλύπτονται κάποια προβλήματα ήδη. Οι 18 κλίνες ΜΕΘ του Παπανικολάου λειτουργήσαν με το υπάρχον προσωπικό» και συνέχισε πως «η έγκριση για τις προσλήψεις για τις ΜΕΘ θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα».

Αναφερόμενος σε κάποιες φήμες είπε πως « θέλησα να αναζητήσω κάποια περιστατικά που έκαναν λόγο για παραιτήσεις, αναζήτησα ένα ….το ψάξαμε αλλά δεν υπάρχουν παραιτήσεις».

Στο θέμα της σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που τον κατηγόρησε η αντιπολίτευσή ρώτησε, « είναι αυτό το νομοσχέδιο για αυτό το θέμα ; όχι κυρίες και κύριοι! βάλατε ονομαστική για την τροπολογία. Δεν θέλω να αιφνιδιάζω την αντιπολίτευση, αλλά πρέπει να υπάρχουν συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την κάλυψη συγκεκριμενών αναγκών για 3 τρίμηνο, όσο υπάρχει η αναστολή.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως «ιδιώτες γιατροί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές, δεν μπορεί ένας γιατρός ανεμβολίαστος να χειρουργεί ένα άτομο. Δεν μπορεί ένας γιατρός ανεμβολίαστος να εξετάζει έναν ασθενή, έχει δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο αλλά δεν του επιτρέπει να θέσει τους άλλους σε κίνδυνο. Με το κίνητρο που δώσαμε με την 2η ευκαιρία στον κόσμο θεωρούμε στο πλαίσιο της αναστολής και προστατεύεται το σύστημα υγείας και δεν θα υπάρξουν κενά».

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη προειδοποίησε πως δεν υπάρχει εξαίρεση για κανέναν, ούτε για βουλευτή γιατρό που δεν έχει εμβολιαστεί, θα βγαίνει εκτός συστήματος».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ