47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Share:

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την πολιτική ζωή της χώρας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, αγκάλιασε τους πραγματικά αδύναμους πολίτες, εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου τις αρχές της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, προήγαγε την Δημοκρατία των κομμάτων απέναντι στη «Αστική Δημοκρατία», την «Δημοκρατία των ελίτ», προχώρησε στην αναδιανομή του πλούτου, ενώ παράλληλα υπήρξε ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής των μεγάλων, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αφήνοντας τεράστια κληρονομιά στην πατρίδα.

Η 3η του Σεπτέμβρη, είναι μια ημερομηνία που παραμένει άσβεστη στη μνήμη των ανθρώπων που επί ολόκληρες δεκαετίες πορεύτηκαν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακολουθώντας το όραμα του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Σήμερα, 47 χρόνια μετά, η μεγάλη Προοδευτική Παράταξη καλείται να ξαναβρεί την «χαμένη» της ριζοσπαστική ταυτότητα. Με νέο, φρέσκο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο δίνοντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Να επαναχαράξει το «αξιακό» της μοντέλο, βασισμένο στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όπως άλλωστε πάντοτε πρέσβευε. Είναι ιστορική ευθύνη και χρέος όλων μας, το ΠΑΣΟΚ  να ξαναβρεί τον χαμένο βηματισμό του απέναντι στην κοινωνία, να επανακαθορίσει τον ρόλο του, ειδάλλως θα χάσει και την τελευταία ευκαιρία που του έχει απομείνει: να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής των αυριανών εξελίξεων της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης.

Δείτε το σχετικό βίντεο στον σύνδεσμο:

https://fb.watch/7Nt5_Qr8jg/
Previous Article

Ευαγγελισμός: Εισαγγελική παρέμβαση για την 54χρονη ανεμβολίαστη που κατέληξε – Είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί

Next Article

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Σχετικά Άρθρα