Εισαγγελέας και ΕΔΕ για το σκάνδαλο των εικονικών εμβολιασμών στην Καρδίτσα

Share:

Ο εισαγγελέας αναμένεται, λοιπόν, να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στελεχών του εν λόγω κέντρου υγείας για το αδίκημα της πλαστογραφίας

Πολύ σοβαρές είναι οι ποινικές κατηγορίες, οι οποίες επαπειλουνται για τους υπεύθυνους των εικονικών εμβολιασμών, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί στο κέντρο υγείας Καρδίτσας.

Ο εισαγγελέας, στον οποίο έχει ήδη παραπέμψει την δυσωδη υπόθεση ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται, λοιπόν, να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στελεχών του εν λόγω κέντρου υγείας για το αδίκημα της πλαστογραφίας, πέραν των πειθαρχικών ευθυνών, τις οποίες θα διερευνήσει η ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία διέταξε ήδη ο Θάνος Πλεύρης και θα διενεργήσει ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης υγειονομικής περιφέρειας, Ηλίας Τσιαούσης.

Το σχετικό πόρισμα της εδε, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι έτοιμο την ερχόμενη Παρασκευή.

Το σκάνδαλο με τους εικονικούς εμβολιασμούς

Το σκάνδαλο με δεκάδες μαϊμού εμβολιασμούς ξέσπασε στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Η υπόθεση αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας που κατηγορείται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον κορονοϊό, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Τα έγγραφα και οι αποκαλύψεις

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που έπρεπε να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφονται από γιατρό. Αυτά τα έγγραφα δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

Πήγαινε και σε ώρες εκτός βάρδιας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί. Μετά από πρόχειρη έρευνα που έγινε από στελέχη του Κέντρου Υγείας Παλαμά, το “κουβάρι” άρχισε να ξετυλίγεται με την έρευνα να συνεχίζεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στους 35 και τώρα βρίσκονται ήδη 47 που δηλώθηκαν ως εμβολιασμένοι. Λέγεται ότι ο αριθμός αυτός των εικονικά εμβολιασμένων είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο.

Το θέμα ίσως περιορίζεται στους τελευταίους δύο μήνες, μιας και η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν ήταν μόνιμη στο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά μπήκε για καλύψει τις καλοκαιρινές άδειες. Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου.

Τα βήματα του εικονικού εμβολιασμού

Οι “μαϊμού” εμβολιασμένοι, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε. Πρόκειται προφανώς για αντιεμβολιαστές που ήθελαν για διάφορους λόγους να εμφανιστούν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί ψεύτικα, βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και βρίσκονταν σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Ένα άλλο μελανό σημείο της υπόθεσης, είναι το τι γίνονταν τα εμβόλια που περίσσευαν μέσα από την παράνομη αυτή διαδικασία, καθώς από την καταμέτρηση δεν βρέθηκαν παραπάνω, όπως θα έπρεπε. Η υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για την υπόθεση

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, εκείνος διέταξε ΕΔΕ. Η Ε.Δ.Ε ανατέθηκε στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Ηλία Τσιαούση και θα είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα. Φυσικά, θα διερευνηθεί και το κίνητρο που είχε η υπάλληλος για να κάνει κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά είναι από αυτά που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος του εμβολιασμού στο νομό, μετά το νοσοκομείο Καρδίτσας. Μέχρι σήμερα έχει εμβολιάσει κοντά στους 40.000 πολίτες (έως και 400 εμβολιασμούς καθημερινά).

Previous Article

Έκθεση – «βόμβα» στο Μαξίμου: Εως 2.000.000 Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα – Φόβοι για θερμό επεισόδιο στον Έβρο

Next Article

Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ: Το 90,03% των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι – Ποια είναι η μέση ηλικία

Σχετικά Άρθρα