Κορονοϊός: Γεμίζουν τις ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι – Ανησυχία για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Share:

Τρομάζουν τα στοιχεία

Σοκάρουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ
που δείχνουν αύξηση των εισαγωγών των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, την ώρα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα, ανησυχητική κρίνουν οι επιστήμονες την αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία. καθώς η μετάλλαξη Δέλτα προελαύνει.

Συντριπτικό παραμένει το ποσοστό ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (60.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.002 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή +34.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 238 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Previous Article

Το δίδυμο Στυλιανίδη – Τουρνά φαβορί για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Next Article

Το πρωί της Δευτέρας η ανακοίνωση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας – Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Σχετικά Άρθρα