Πέτσας: Οι επιβαρύνσεις σιγά – σιγά θα φύγουν μέσα στην ολοκλήρωση της τετραετίας (Βίντεο)

Share:

Τι δήλωσε για την αύξηση της τιμής του ρεύματος

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας
και έκανε λόγο για κατάργηση των έκτακτων επιβαρύνσεων μέσα στην ολοκλήρωση της τετραετίας ενώ άφησε να εννοηθεί πως σχετικές λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Ανέφερε δε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αφορούν τόσο στο σύνολο κοινωνίας όσο και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Οι επιδράσεις που υπάρχουν από τις διεθνείς ανατιμήσεις, από τα αγροτικά προϊόντα μέχρι την ενέργεια, έχουν επίπτωση και στην οικονομία μας. Η κυβέρνηση είναι εδώ να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτές. Άρα, η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών είναι μέσα στο πλαίσιο του “νοιαζόμαστε και μπορούμε”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, η κατάργηση των έκτακτων επιβαρύνσεων, που επιβλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, ήταν μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

«Οι επιβαρύνσεις σιγά – σιγά θα φύγουν μέσα στην ολοκλήρωση της τετραετίας. Η πανδημία μας έφερε κάπως πίσω. Παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με σημαντικές μειώσεις φόρων, θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα να το κάνουμε αυτό λελογισμένα. Η κατεύθυνση που δίνει ο πρωθυπουργός είναι να απαλλαγούμε από τέτοιες έκτακτες επιβαρύνσεις, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και το τέλος επιτηδεύματος», τόνισε.

«Θα γίνει παρέμβαση και για την απορρόφηση της αύξησης της τιμής του ρεύματος», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Previous Article

Μίκης Θεοδωράκης: Στα Χανιά τελικά η ταφή του

Next Article

Θεμιστοκλέους: Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς – Βρισκόμαστε σε μία κάμψη (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα