Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του – Ολες οι λεπτομέρειες για την κηδεία και το λαϊκό προσκύνημα

«Τελετή αποχαιρετισμού» το μεσημέρι της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών

Στον Γαλατά Χανίων
θα πραγματοποιηθεί η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς βρέθηκε λύση ενδοοικογενειακά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη θέλησε να είναι ενωμένη και τελικά αποφάσισε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Σύσσωμη αναμένεται να φτάσει στα Χανιά προκειμένου να γίνει η ταφή στο νεκροταφείο στον Γαλατά Χανίων.

Κανονικά η συζήτηση στο Πρωτοδικείο παρά τη συμφωνία της οικογένειας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το δικαστήριο θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση -μέχρι στιγμής- από την οικογένεια για την αποδοχή της τελευταίας επιθυμίας του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Παράλληλα, σε περίπτωση που συνεχιζόταν να υπάρχει διαφωνία για τον τόπο και τον τρόπο ταφής, είναι ξεκάθαρο πως η επιθυμία του εκλιπόντος είναι ανωτέρα όλων και γίνεται σεβαστή ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα.

Οι λεπτομέρειες για το λαϊκό προσκύνημα

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γίνονται γνωστά τα εξής:

Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία

Την Τετάρτη, 20 άτομα της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταβούν στα Χανιά. Μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα παραστεί η γυναίκα του Μυρτώ Αλτίνογλου, η οποία έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αλλωστε, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιθυμούσε η ταφή να γίνει στο Βραχάτι

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ