Έρχεται αύριο τροπολογία για την αναστολή των υγειονομικών – Επιστρέφουν στη δουλειά τους αμέσως μετά τον εμβολιασμό

Share:

Δεν ισχύει τελικά η αποχή 14 ημερών, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους

Τροπολογία
, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς έχουν τεθεί σε αναστολή να εμβολιάζονται και να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, προωθείται αύριο στη Βουλή, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανέναν».

Πρόσθεσε ότι η πανδημία εξακολουθεί να πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και δεν προβλέπεται να υποχωρήσει το διάστημα των επομένων μηνών, ενώ ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: Αφενός ηπροστασία της δημόσιας υγείας και αφετέρου η προοδευτική αποκατάσταση όλων των μορφών του δημόσιου βίου. «Χωρίς την ανάσχεση της πανδημίας, η αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της δεν είναι εφικτή», επισήμανε.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας είναι αντίστοιχα και ανάλογα αυτών που έχουν ληφθεί στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, σεβόμενοι το εθνικό και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν θίγουμε, σε καμιά περίπτωση, το σκληρό πυρήνα, του ιδιωτικού βίου. Αλλά, όσον αφορά στο δημόσιο βίο, ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειές τους, οι οποίες ήταν εκ των προτέρων γνωστές», είπε.

Previous Article

Μητσοτάκης στους Αμερικανούς γερουσιαστές: Όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους

Next Article

Κεραμέως: Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή λόγω κρούσματος – Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια

Σχετικά Άρθρα