Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εμβολιασμός: «Κλείδωσε» η τρίτη δόση – Ποιες ομάδες αφορά

Πιθανόν σήμερα οι ανακοινώσεις

Τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου στο γενικό πληθυσμό
, σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και συγκεκριμένα για αρχή στους πολίτες άνω των 85 ετών, αναμένεται να εισηγηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από την κα. Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ συγκεκριμένες ημερομηνίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας στις παρακάτω ομάδες θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Ποιοι παίρνουν σειρά

Σειρά για την τρίτη δόση του εμβολίου του κοροναϊού παίρνουν:

Οι πολίτες 85 ετών και πάνω

Οι πολίτες 60 και πάνω

Ειδικές ομάδες εργαζομένων, όπως οι υγειονομικοί

Το κριτήριο του εμβολιασμού

Κριτήριο θα αποτελεί πότε έχει γίνει η ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Θα πρέπει, δηλαδή, να έχουν περάσει ή 6 ή 8 μήνες – με το δεύτερο να πρόκρινεται μέχρι στιγμής.

Όπως και στους ανοσοκατασταλμένους, η τρίτη δόση θα γίνεται μόνο με εμβόλια mRNA (δηλαδή Pfizer ή Moderna), ακόμα και αν αρχικά ο εμβολιασμός είχε γίνει με AstraZeneca ή Johnson & Johnson.

Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα φαίνεται πως ακολουθεί το παράδειγμα της Κύπρου, όπου εγκρίθηκε η χορήγηση τρίτης δόσης σε όλα τα άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Επιχειρησιακά έτοιμοι για την τρίτη δόση

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είχε επισημάνει τον Αύγουστο ότι «την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου. Θα ανοίξει η πλατφόρμα και τα άτομα που θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού. Επιχειρησιακά η τρίτη δόση του εμβολίου θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που γίνονται σήμερα τα ραντεβού εμβολιασμού, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ