Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα

Την Πέμπτη η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του στον Γαλατά Χανίων

Από σήμερα στις 15.00 η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών για να δεχτεί τον τελευταίο ασπασμό, το ύστατο χαίρε. Το λαϊκό προσκύνημα της Δευτέρας θα διαρκέσει μέχρι τις 19.00 και θα συνεχιστεί την Τρίτη, από τις 10.000 έως τις 19.00, και την Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 14.00.

Μία ώρα αργότερα, στις 15.00, θα ξεκινήσει, στον ίδιο χώρο, η τελετή αποχαιρετισμού στην οποία θα παραστούν τα μέλη της οικογένειάς του, άνθρωποι από το στενό φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον και εκπρόσωποι της Πολιτείας. Κατά την διάρκειά της θα εκφωνηθούν επικήδειοι, που θα θυμίσουν σε όλους την διαδρομή και τα επιτεύγματα του ανθρώπου που σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία του 20ού αιώνα. Είναι βέβαια αναμφισβήτητο πως ο Μίκης Θεοδωράκης δεν χωρά μέσα σε λέξεις και κείμενα, ξεπερνά τα όρια κάθε αφήγησης, υπερβαίνει κάθε έννοια που σχετίζεται με τους ορισμούς και τα κάθε είδους στεγανά. 

Κι έπειτα, θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι έτσι όπως ο ίδιος το ήθελε, όπως το είχε σχεδιάσει, εδώ και πολύ καιρό, με κάθε λεπτομέρεια. Προορισμός του θα είναι ο Γαλατάς Χανίων, η ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, Γιώργη Θεοδωράκη, και το οικογενειακό μνήμα όπου εκείνος αναπαύεται μαζί με μητέρα του, Ασπασία και τον πολυαγαπημένο του αδελφό, Γιάννη. Εκεί, στο κοιμητήριο της μικρής αυτή κωμόπολης, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα γίνει η ταφή του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ