Μίκης Θεοδωράκης: Είκοσι χιλιάδες άτομα έως τώρα τον αποχαιρέτησαν – Το αδιαχώρητο στην οδό Μητροπόλεως (Εικόνες)

Share:

Κρατούν ένα κόκκινο γαρύφαλλο και σιγοψιθυρίζουν τραγούδια του μεγάλο Έλληνα συνθέτη

Βαθιά συγκίνηση επικρατεί από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών
, όπου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Χιλιάδες πολίτες προσέρχονται αυθορμήτως, οι περισσότεροι κρατώντας το αγαπημένο του κόκκινο γαρύφαλλο, περιμένοντας υπομονετικά να αποτίσουν φόρο τιμής στον παγκόσμιο Έλληνα, τον άνθρωπο που διέδωσε τη χώρα – μεταπολεμικά – στα πέρατα της γης κυριαρχώντας στο καλλιτεχνικό στερέωμα επί επτά δεκαετίες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του parapolitika.gr η ουρά που ξεκινά από την είσοδο του ναού, «ανεβαίνει» τη Μητροπόλεως έως την Υπατίας. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς 20.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα (σ.σ ανάμεσά τους πολλοί αλλοδαποί τουρίστες) έχουν προσκυνήσει έως τώρα ενώ η σορός θα παραμείνει στο παρεκκλήσιο έως τις 7 το απόγευμα. Πολλοί σιγοτραγουδούν «Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά…», «το γελαστό παιδί», «κράτησα τη ζωή μου », «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες» ή κρητικά ριζίτικα που του ‘λεγε ο πατέρας του.

Ξεχωριστή όμως θέση έχει η «Όμορφη πόλη» του αδελφού του που την Πέμπτη το μεσημέρι θα ταφεί δίπλα του στον Γαλατά Χανίων. «Η νύχτα έφτασε τα παράθυρα ‘κλεισαν, η νύχτα έπεσε οι δρόμοι χαθήκαν».

Δείτε τις εικόνες

Previous Article

Στήριξη Μητσοτάκη σε Μπρατάκο για το ΕΒΕΑ – Προβληματισμένος ο Κυρανάκης για την μη υπουργοποίησή του

Next Article

Bloomberg: Αντιμέτωπη με σοκ στις τιμές ενέργειας ολόκληρη η Ευρώπη – Προειδοποιήσεις για πολύ δύσκολο χειμώνα

Σχετικά Άρθρα