Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Και ξαφνικά στο Δήμο του Βορρά τρέχουν, χωρίς καν αληθινή απαρτία, κόντρα σε όλη την αντιπολίτευση, να ψηφίσουν έκτακτο κονδύλι για την μεταφορά στην Πάλαιρο, τώρα τον Αύγουστο που τα σκουπίδια αυξήθηκαν. Σκέψου δηλαδή να μην είχαμε covid. Και το κόστος στα 400 ευρώ/τόνο, όπως και στον Δήμο του Νότου, που τα σκουπίδια του τα μεταφορτώνει σε ιδιωτικό Σταθμό Μεταφόρτωσης (χωρίς άδεια λειτουργίας,όπως και στον Βορρά φυσικά) και τα μεταφέρει με οχήματα που από ό τι φαίνεται δεν πληρούν τις προδιαγραφές.  Κι εκεί με 400 ευρώ/τόνο και με καθόλου διαφανείς διαδικασίες.

Αυτές βέβαια ποιος τις λογαριάζει; Ο κ.Νικολούζος καταδικάστηκε με αυτόφωρη διαδικασία  γιατί με ένα απορριμματοφόρο  επιχείρησε, κάτω από λιθοβολισμό και απειλές, να ρίξει φρέσκο καθημερινό σκουπίδι στο παλιό κύτταρο εντός μεμβρανών, την ώρα που δεν είχε πουθενά διαθέσιμο αποδέκτη και  τόνοι σκουπιδιών ήταν στους δρόμους. Τα δικά τους σκουπίδια  όμως τα στοιβάζουν δυο χρόνια τώρα χύμα εκτός κυττάρων, εκτός μεμβρανών και δεν τους ενόχλησε κανείς εισαγγελέας ή άλλος. Κι επειδή είναι σάπια, είναι νόμιμα κατά την κ.Υδραίου!

Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε με την ευκαιρία της αποκατάστασης του παλιού ΧΥΤΑ να νομιμοποιήσει την εναπόθεση αρχικά 50-60 χιλιάδων τόνων με προοπτική να διοχετευτούν όλα τα παλιά απορρίμματα και δέματα εντός Τεμπλονίου…

Η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση κι ότι περάσαμε ως νησί δύσκολες ώρες. Τα πράγματα όμως δεν είναι ρόδινα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Η διαδικασία δημοπράτησης του εργοστασίου βρίσκεται πια στα χέρια του Συμβουλίου της Επικρατείας με άδηλο το μέλλον της, όπως άδηλο είναι και το αν θα προλάβουν τις προθεσμίες για τη χρηματοδότηση ενός εργοστασίου που μήνα με το μήνα γίνεται όλο και πιο ξεπερασμένο τεχνολογικά και που θα μας οδηγήσει στο να ψάχνουμε κάθε λίγα χρόνια νέο χώρο για ΧΥΤΥ . Τα ποσοστά της ανακύκλωσης είναι σχεδόν μηδενικά και δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στην υπόθεση που λέγεται διαλογή στην πηγή, η οποία θέλει το χρόνο της, για να ωριμάσει στη συνείδηση του πολίτη και να δώσει αποτέλεσμα. Τα κονδύλια που ήταν εγκεκριμένα από την Περιφέρεια επί θητείας κ.Γαλιατσάτου για την επικοινωνιακή καμπάνια για την διαλογή στη πηγή, όπως και για την προμήθεια  κάδων πέντε ρευμάτων και για πράσινα σημεία,  έμειναν στα αζήτητα και καμιά νέα δαπάνη δεν έχει προβλεφθεί ή εγκριθεί.

Επίσης με την πρακτική σας των απευθείας αναθέσεων  καταφέρατε – σε έναν οικονομικά υγιή ΣΥΔΙΣΑ που παραλάβατε το 2019 με ταμείο 650.000 ευρώ – να δημιουργήσετε μέσα σε 21 μήνες οφειλές πάνω από 3.000.000 ευρώ!

Ξέρουμε την απάντηση των Δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας: εμείς πετύχαμε την μεταφορά.  Oμως αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα, απλά το κουκούλωσε μερικώς για δυο χρόνια που είχαμε σχεδόν τα μισά σκουπίδια, λόγω της πανδημίας. Κι έτσι είχατε πίστωση χρόνου για να λύσετε το πρόβλημα στη ρίζα του αφού είχατε παραλάβει όλες τις απαιτούμενες μελέτες από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές και όλες τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τον χρόνο σας δυστυχώς τον ξοδέψατε επικοινωνιακά και αναποτελεσματικά και προσέξτε, γιατί του χρόνου θα έχουμε μάλλον πιο γεμάτη τουριστική περίοδο και μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, αλλά ούτε εργοστάσιο ούτε ΧΥΤΥ ούτε ανακύκλωση θα έχουμε και θα πληρώνουμε την μεταφορά στο κόκκαλο κι αυτή δεν θα μας φτάνει. Γι’ αυτό να ανησυχείτε για το δικό σας Βατερλό, αληθινό αυτό, και μάλιστα χωρίς καμιά δικαιολογία, που δυστυχώς θα είναι και όλων μας. Κι αφήστε στην άκρη τις εξυπνάδες με τα αρχαία γνωμικά, τις ρητορείες περί αποφασιστικότητας και προσήλωσης στο δημόσιο συμφέρον. Άλλα λένε τα έργα σας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ