Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μίκης Θεοδωράκης: Από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα – Πλήθος κόσμου την πρώτη μέρα στη Μητρόπολη (Εικόνες)

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου

Για δεύτερη ημέρα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα
σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ο κόσμος συρρέει για να πει το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 10:00 το πρωί και θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 19:00.

Πότε ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00), για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού και η σορός να μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, κάτι που ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Πλήθος κόσμου την πρώτη ημέρα

Χθες, πλήθος κόσμου, με ένα λουλούδι στο χέρι, συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη, ενώ το λαϊκό προσκύνημα πήρε παράταση μίας ώρας, αφού ολοκληρώθηκε στις 20:00.
Πολίτες όλων των ηλικιών, φορώντας μάσκες και τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ανέμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, στην πλατεία της Μητρόπολης ακουγόταν ο ήχος από τα τραγούδια του Μίκη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ