Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου και τη δεύτερη μέρα στο λαϊκό προσκύνημα για το τελευταίο αντίο (Εικόνες)

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται αύριο στις 2 το μεσημέρι

Με ένα λουλούδι στα χέρια, ένα τραγούδι του να σιγοψιθυρίζεται στα χείλη τους και με πρόσωπο βουρκωμένο πλήθος κόσμου καταφθάνει στη Μητρόπολη Αθηνών
για να αποδώσει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Το λαϊκό προσκύνημα επαναλαμβάνεται σήμερα, Τρίτη από τις 10:00 ως τις 19:00. Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Αναλυτικά οι εξελίξεις

10:00: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.
10:15: Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη. Ο κόσμος που έχει συρρεύσει στην Μητρόπολη Αθηνών λέει το «ύστατο χαίρε» και ακούγονται οι φράσεις: «Αθάνατος» και «Ευχαριστούμε Μίκη».
10:30: Κόσμος κάθε ηλικίας αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.
10:25: Το «αντίο» κατατίθεται και με έργα του δημιουργού, όπως αυτό που γράφτηκε σε ένα χαρτόνι που κάποιος από τους πολλούς, άφησε σε μια καρέκλα στο παρεκκλήσι όπου εκτίθεται η σορός του: «Δεν κιότεψα δε λύγισα και τη ζωή αψήφησα».

Σημειωμα

Πρόκειται για το ρεφρέν του τραγουδιού «Βουνά σας χαιρετώ» που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δείτε τις εικόνες

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εμβληματικό συνθέτη θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, κάτι που ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ