Το τελευταίο αντίο του Αντώνη Σαμαρά στον Μίκη Θεοδωράκη (Βίντεο)

Share:

Συνοδευόταν απ’ τη σύζυγό του

Σήμερα στις 14:00 ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα
στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών.
Κατά τις ημέρες που «αφέθηκε» στην αγκαλιά του κοινού, το οποίο τον λάτρεψε, πλήθος κόσμου δήλωσε το «παρών» για να του αποδώσει το τελευταίο αντίο. Ανάμεσα σε απλούς πολίτες, βρέθηκαν και άφθονοι καλλιτέχνες αλλά και προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής.

Σήμερα το πρωί, το «παρών» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο ίδιος έκανε τον σταυρό του και γονάτισε μπροστά στο φέρετρο με τη σορό του οικουμενικού Έλληνα, που κόμισε στο εξωτερικό τα «μουσικά φώτα» της χώρας μας. Εν συνεχεία, εναπόθεσε το λουλούδι που κρατούσε και σειρά πήρε η σύζυγός του, Γεωργία.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο κ.Σαμαράς είχε σπεύσει να εκφράσει τη θλίψη του για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια του Μικη Θεοδωράκη:

«Ο Μίκης της Ελλάδας, της Ρωμιοσύνης, των Αγώνων για Ελευθερία κι Αξιοπρέπεια, της Δικαιοσύνης, ο Μίκης της Οικουμένης δεν είναι πια μαζί μας. Αλλά θα είναι πάντα εδώ. Να μας θυμίζει ο, τι Άξιον Εστι… Να μας παρακινεί να “μη λησμονάτε τη χώρα μου!”. Αντίο αδελφέ μου, αντίο ροδο αμάραντο, αντίο Μίκη!»

Δείτε την ανάρτηση

Previous Article

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελετή αποχαιρετισμού στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη – Το τελευταίο αντίο πριν το ταξίδι στον Γαλατά Χανίων

Next Article

Μίκης Θεοδωράκης: Live η τελετή αποχαιρετισμού στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη – Το τελευταίο αντίο πριν το ταξίδι στον Γαλατά Χανίων

Σχετικά Άρθρα