Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός των Ελλήνων – Η προφητική εκμυστήρευση του μουσικοσυνθέτη στον σύλλογο της Ζάτουνας (Εικόνες – Βίντεο)

Μέχρι τις 14:00 το λαϊκό προσκύνημα

Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα -για τρίτη ημέρα- οι Έλληνες στον Μίκη Θεοδωράκη,
που στις 2 Σεπτεμβρίου πέρασε στη αθανασία.

Με ένα λουλούδι στο χέρι, πολίτες όλων των ηλικιών αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Μέχρι τις 2 το λαϊκό προσκύνημα

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οπότε και η σορός του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη θα μεταφερθεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όπου θα ψαλλεί τρισάγιο στη μνήμη του από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Στις 3 η τελετή αποχαιρετισμού

Για τις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκειά της, επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αύριο στον Γαλατά

Στη συνέχεια, η σορός θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι, με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης.

Με αυτοκινητοπομπή θα προσεγγίσει τη Δημοτική Αγορά Χανίων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια, πεζή, προς τη Μητρόπολη Χανίων, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι στις 12 το μεσημέρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά για να συνοδευτεί, μετά το πέρας της, η σορός, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

5369205
5369206

Η συγκλονιστική αποκάλυψη από τον σύλλογο της Ζάτουνας

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο εκπρόσωπος του συλλόγου της Ζάτουνας, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκτοπιστεί από τη χούντα το 1968-1969.

Πρόσφατα, ο συνθέτης τού είχε πει ότι θα φύγει από τη ζωή μέσα στο 2021, ενώ του ζήτησε να κρατήσει άσβεστο το πνεύμα της επανάστασης, με αφορμή και τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας. «Για μας είναι ο δεύτερος Κολοκοτρώνης», ανέφερε συγκινημένος ο εκπρόσωπος του συλλόγου.

5369183
zatoyna

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου της Ζάτουνας:

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου της Ζατούνας για τον Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ