Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συναγερμός στις Αρχές για τους εικονικούς εμβολιασμούς – 13 εμβολιαστικά κέντρα στο μικροσκόπιο για πλαστά πιστοποιητικά

Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις γραμμές εμβολιασμού για τυχόν παρατυπίες

Σε «επιδημία» εξελίσσεται υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών
, καθώς καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα περιστατικά με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε δομές υγείας ανά την επικράτεια, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές.

Οι Αρχές προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις γραμμές εμβολιασμού για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παρατυπίες που οδηγούν σε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κοροναϊού. Σε πρώτη φάση ελέγχουν αν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο έχουν εμβολιαστεί πολίτες από μακρινές περιοχές χωρίς να συντρέχει λόγος. Ο έλεγχος γίνεται με τους ταχυδρομικούς κώδικες.

Στη συνέχεια σκανάρουν τις ώρες που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί. Αν εντοπιστούν μαζικοί εμβολιασμοί βραδινές ώρες κάτι που είναι σπάνιο για πολλά εμβολιαστικά κέντρα τότε σημαίνει συναγερμός. Με αυτόν τον τρόπο έχουν μπει ήδη στο στόχαστρο τουλάχιστον δέκα εμβολιαστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας βρίσκονται τρία εμβολιαστικά κέντρα στην περιφέρεια ενώ ερευνώνται προληπτικά άλλες δέκα περιπτώσεις, την ώρα που η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μιλά για οργανωμένο κύκλωμα.

Ο Άγγελος Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, δήλωσε: «Τρέχουμε σενάρια με ηλεκτρονικά δεδομένα για να δούμε εάν υποκρύπτονται απάτες πχ. μπαίνουν στο μικροσκόπιο κέντρα που γίνονται καταχωρήσεις αργά το βράδυ, ή υπάρχουν αυξομειώσεις εμβολιασμών ώστε να αποθαρρυνθούν τέτοια φαινόμενα».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά

Εξάλλου, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι καταγγελίες για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού-νόσησης από υπαλλήλους δομών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Πλιώτας καλεί τους συναδέλφους του να διερευνούν σχολαστικά κάθε πληροφορία που σχετίζεται με εικονικούς εμβολιασμούς και, εφόσον υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, να προχωρούν στην άσκηση ποινικής δίωξης και να διερευνούν εξονυχιστικά τυχόν ύπαρξη κυκλωμάτων που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού έχει εκφράσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε ταχύτατη διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχηματίζει δικογραφία, προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη.

Ο υπουργός ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση κοινής λήψεως από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα για «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Τwitter ανέφερε: «Τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία» και πρόσθεσε πως έχει δώσει εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ «για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, τονίζοντας πως αυστηρές θα είναι οι ποινές για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού από υγειονομικούς.

Η κυρία Γκάγκα εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι γίνονται ΕΔΕ και παρεμβαίνει ο εισαγγελέας όπου κριθεί ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, ενώ είπε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρές «και οι συνάδελφοι θα απομακρυνθούν από τη δουλειά τους, αν όντως έχει γίνει».

Οικονόμου: Οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών, δήλωσε πως πρόκειται για κραυγαλέα παράνομη πράξη. Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία δεν είναι καθόλου ευάλωτη καθώς επιτρέπει την άμεση ιχνηλάτηση και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης.
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις ποινές είναι συγκεκριμένο και προβλέπει πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απόλυση. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», συνέχισε σημειώνοντας πως επειδή έχουν εμπλακεί και οι εισαγγελικές αρχές, εκτός από τις διοικητικές και τις πειθαρχικές κυρώσεις, υπάρχουν και ποινικές διαδικασίες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και σημείωσε πως «χθες η αντιπολίτευση διάλεξε να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα» και υπογράμμισε για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών πως «πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για ακραία παράνομη πράξη που στρέφεται κατά της κοινωνίας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ