Οικονόμου για πλαστά πιστοποιητικά: Θα αποδοθούν ευθύνες – Παθογένειες μιας Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας

Share:

Θα υπάρξουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας, είπε για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Θα αποδοθούν οι ευθύνες για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος
, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ έκανε λόγο για «παθογένειες μιας Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Αναφερόμενος στην επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας».

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, ο κ. Οικονόμου είπε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να γίνουν το επόμενο διάστημα ανακοινώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Αναφερθείς στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην προσπάθεια απέναντι στην πανδημία. Κάλεσε τους πάντες να συμβάλουν να μείνουν ανοικτά τα σχολεία με δύο βασικές προϋποθέσεις: τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας.

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στις ανησυχίες, τα προβλήματα αλλά και στις προσδοκίες της ζώσας κοινωνίας.

«Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική επάνοδό μας στην πληρότητα του βίου, οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και ευρύτερα πολιτισμικού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεκαεννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και παρότι ο ιός επιμένει είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα. Είμαστε σε θέση να το πράξουμε γιατί με σχεδιασμό και σώφρονες επιλογές κρατήσαμε τη χώρα υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά όρθια.

Με πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα με πολιτικές και πυρήνα το ΕΣΥ, τον εμβολιασμό και το αρτιότερο κράτος μπορούμε να περιορίσουμε περαιτέρω την πανδημία και να καταφάσκουμε στη ζωή. Η πορεία στο επόμενο διάστημα δεν θα είναι ανέφελη. Η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις και οι αναταράξεις προκαλούν ανησυχία στους πολίτες.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ανησυχίες, τα προβλήματα αλλά και στις προσδοκίες της ζώσας κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο πρωθυπουργός «θα απαντήσει έχοντας ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε, στο εισόδημα, στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στις θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν, στις δουλειές που άνοιξαν. Όλα αυτά δεν είναι μια επίκληση αυταρέσκειας. Είναι η απόδειξη ότι με την πολιτική, το σχέδιο, τις μεταρρυθμίσεις μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες προόδου και προκοπής που αξίζουν στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας.

Στόχος είναι τα πλεονεκτήματα και το όφελος από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς να φθάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα.

Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και σύνεση προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μείνει πίσω».

Κείμενο σε εξέλιξη… 

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Previous Article

Μίκης Θεοδωράκης: Δείτε live το ύστατο χαίρε στον παγκόσμιο Έλληνα – Στην τελευταία του κατοικία ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης

Next Article

Η πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ με τα εμβόλια και οι κομματικές σκοπιμότητες

Σχετικά Άρθρα