Το Μεγάλο πρόβλημα της πολεοδόμησης του Δήμου μας, φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του

Share:

Με την ένταξη του  Δήμου  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην Α’ ομάδα Δήμων,  για το πρόγραμμα εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, το μεγάλο πρόβλημα της πολεοδόμησης, που σέρνεται για δεκαετίες και έχει δημιουργήσει σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη του τόπου, φτάνει  σιγά σιγά στο τέλος του.

Με χθεσινό έγγραφο το Υπουργείο  Περιβάλλοντος  και Ενέργειας,  ενημερώνει τον   Δήμο, ότι   ανήκει στη Β’ Ομάδα προγραμμάτων εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Οι   μελέτες που αφορούν τις περιοχές  του Δήμου μας,   θα ολοκληρωθούν έως το 2025 και θα καθορίσουν χρήσεις γης, όρους δόμησης για νέες οικοδομές και επενδύσεις, δίκτυα και υποδομές. Επίσης  το καθεστώς προστασίας των οικολογικά ευαίσθητων συστημάτων και γενικά θα αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα της άναρχης και αυθαίρετης δόμησης.

Να σημειώσουμε, ό,τι  πριν περίπου ένα χρόνο, ο Δήμος μας,  με αίτημα του, ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων,  προκειμένου να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες που είχαν βαλτώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα  με την άναρχη και  αυθαίρετη δόμηση.

Η Δήμαρχος  δίνοντας ιδιαίτερο βάρος  στην ολοκλήρωση της πολεοδόμησης  και θέλοντας να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια,  με απόφασή της,  προσέλαβε  αρχιτέκτονα –  μηχανικό  κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος  Ειδίκευσης   “Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων  και κτηρίων )  ως επιστημονική συνεργάτιδα  σε θέματα χωροταξίας  και πολεοδομίας. Το Τμήμα Χωροταξίας   και πολεοδομικών εφαρμογών  του Δήμου  μας,   βρίσκεται σε ανοιχτή  γραμμή  με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου   να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών των Τ.Π.Σ και να καθοριστούν οι αμοιβές αυτών των μελετών, όπως ορίζεται από την αντίστοιχη νομοθεσία.

Previous Article

Π.Ι.Ν: Πρόκληση να εγκαλεί την Περιφερειακή Αρχή για τον «Δημόκριτο» & το Τεμπλόνι ο κος Γαλιατσάτος

Next Article

Δωρεάν σχολικά είδη και τσάντες καθώς και 10% έκπτωση στις πολύτεκνες από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα