Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αρνητές εμβολίων: Σε ποια χώρα της Ε.Ε έφεραν το μεγαλύτερο κύμα θανάτων

Πρόκειται για τη χώρα με τους περισσότερους αρνητές του εμβολίου

χειρότερη έξαρση θανάτων
στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω Covid-19 αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή η Βουλγαρία, καθώς είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη.

Ειδικότερα, η Βουλγαρία έχει καταγράψει ήδη σχεδόν 2.800 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της υπηρεσίας Ourworldindata.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όταν η Βουλγαρία είχε περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη από τις συνολικά 30 χώρες που παρακολουθεί το ECDC, σχεδόν 55,7 ανά εκατομμύριο κατοίκους, δηλαδή τέσσερις και πλέον φορές χειρότερο από τον μέσο όρο των 12,68 θανάτων.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το ίδιο διάστημα 10 κράτη είχαν περισσότερα νέα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό.

Τον Σεπτέμβρη έχουν ήδη πεθάνει 54 άνθρωποι ανά εκατομμύριο και μάλιστα αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των θανάτων, εάν η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αυξήσει τα περιστατικά συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα άρνησης του εμβολιασμού

Εκτός από την κακοκαιρία, η Βουλγαρία καλείται να αντιμετωπίσει και το μακράν μεγαλύτερο κίνημα άρνησης του εμβολιασμού στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ECDC, μόλις το 20,7% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 22,5% έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Μάλιστα, ο ρυθμός εμβολιασμού στην Βουλγαρία δεν φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα, παρά τον κίνδυνο τέταρτου κύματος της πανδημίας.
Την εβδομάδα από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου χορηγήθηκαν 21.108 πρώτες δόσεις, που συνιστά την χειρότερη επίδοση των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Lockdown στη διασκέδαση

Η κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με έμφαση στην κοινωνική δραστηριότητα, προκειμένου να αναχαιτίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Από χθες Δευτέρα και έως το τέλος Οκτωβρίου, τα εστιατόρια και τα καφέ κλείνουν στις 22:00 το βράδυ και δεν επιτρέπουν περισσότερους από έξι πελάτες ανά τραπέζι, ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παραμένουν κλειστά. Θέατρα και κινηματογράφοι λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους και τα γυμναστήρια στο 30%.

Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος θεατών σε κλειστά γήπεδα ενώ στα ανοιχτά επιτρέπεται η είσοδος στο 30% της χωρητικότητας, ενώ μέτρα εφαρμόζονται και σε δεξιώσεις και εορταστικές συναθροίσεις όπως οι γάμοι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ