Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μίκης Θεοδωράκης: Δείτε live το ύστατο χαίρε στον παγκόσμιο Έλληνα – Στην τελευταία του κατοικία ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του

Στην τελευταία του κατοικία, στο Γαλατά Χανίων
, οδηγείται ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

Μετά από τρεις και πλέον ώρες όπου η σορός του παγκόσμιου Έλληνα τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει το φέρετρο στον ναό του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά.

Εκατοντάδες πολίτες συνέρρευσαν κρατώντας ένα λουλούδι και εμφανώς συγκινημένοι για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού, σε τάφο τα σχέδια του οποίου έχει εγκρίνει ο ίδιος εδώ και χρόνια. Η ταφή του στον Γαλατά ήταν μια επιθυμία που είχε εκφράσει στην οικογένειά του αλλά και σε στενούς του συνεργάτες και φίλους με επιστολές. Επιθυμία του ήταν να ταφεί δίπλα στους γονείς του και στον αγαπημένο του αδελφό Γιάννη. Ο Γαλατάς είναι το χωριό στον οποίο έγραψε τον Επιτάφιο, γενέθλιος τόπος του πατέρα του και δικό του καταφύγιο σε δύσκολες εποχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και δεν θα επιτραπεί η είσοδος πολιτών.

Στην κηδεία θα δώσουν το «παρών» η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και πολλοί φίλοι του οικουμενικού Μίκη.

Δείτε live

Με ένα λουλούδι στο χέρι τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη

Εκατοντάδες πολίτες συνέρρευσαν για να αφήσουν ένα τελευταίο λουλούδι, μεταξύ αυτών και τουρίστες που έχουν «αγκαλιάσει» το έργο του. «Περιμένω από νωρίς το πρωί, για να αποχαιρετήσω τον Μίκη, τον δικό μας Μίκη, που μας δίδαξε πολλά με τη στάση ζωής του και τη μουσική του που έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικος του Γαλατά, ο οποίος θέλησε να τον αποχαιρετήσει.
«Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί για τη γενιά μας φάρο έμπνευσης, διδαχθήκαμε από αυτόν, τον Ουρανό -Μίκη, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος ιεράρχης μας Ειρηναίος Γαλανάκης» είπε άλλος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ