Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» – Έφτασε στα Χανιά η σορός του (Βίντεο)

Θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα – Στη 1 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία

Στο λιμάνι Χανίων
έφτασε νωρίς το πρωί τις Πέμπτης η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να τον αποχαιρετήσει.

Μετά το τριήμερο πένθος στη χώρα, η Αθήνα αποχαιρέτησε εχθές τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία, στον Γαλατά Χανίων.

Το ταξίδι για την Κρήτη ξεκίνησε το εχθές βράδυ, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η πομπή με τη σορό του μουσικοσυνθέτη έφτασε στην πύλη Ε3 (Άγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ, με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο ξεκίνησε στις 21.00. Στο λιμάνι βρίσκονταν περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμο. Επίσης είχαν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Σε λαϊκό προσκύνημα 

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Σούδας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12:00, η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στη 1 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ