Κοροναϊός – Ξεφεύγει το θέμα με τα πλαστα πιστοποιητικά: Αρνητές εμβολίων ζητούν ψευδή θετικά τεστ από εργαστήρια

Share:

Τι καταγγέλει η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου

Νέα καταγγελία για την παράνομη δραστηριότητα ομάδων αντιεμβολιαστών έκανε δημόσια,
μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Επικαλούμενη δηλώσεις καθηγητή του ΑΠΘ, η κ. Βασιλείου επισήμανε ότι «ένας ανεμβολίαστος ή ασυμπτωματικός ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι σαν να κρατάει στο χέρι του ένα περίστροφο και να πυροβολεί ανεξέλεγκτα». «Τρεις θα σκοτώσει, 10 θα τραυματίσει, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γραμματέας του ΙΣ Δράμας τόνισε ότι η Πολιτεία σέβεται την επιλογή του αρνητή να μην εμβολιαστεί, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει δύο τεστ την εβδομάδα. «Αυτός δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να παραμείνει ανεμβολίαστος αλλά να ελέγχεται; Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι δεν το σέβονται», υπογράμμισε η ίδια.

«Δώστε μου μωρέ ένα χαρτί να τελειώνουμε»

Σύμφωνα με την Όλγα Βασιλείου, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν επίμονες… οχλήσεις σε μικροβιολογικά εργαστήρια, από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που εντάχθηκαν, ή επρόκειτο να ενταχθούν, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με το θετικό τεστ, ωστόσο, θα απέφευγαν το εμβόλιο, τουλάχιστον για 6 μήνες.

Οι συγκεκριμένες ομάδες αρνητών των εμβολίων ζητούσαν από το προσωπικό των εργαστηρίων να τους δοθεί θετικό rapid test -με φράσεις όπως «δώστε μου μωρέ ένα χαρτί να τελειώνουμε», ισχυριζόμενοι ότι είχαν «βγει» θετικοί από self test που έκαναν στο σπίτι τους. Άλλοι, σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, παρακαλούσαν για να ψευδή βεβαίωση θετικού τεστ, λέγοντας πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο του τεστ.

«Εννοείται πως υπάρχον τρύπες ασφαλείας στο σύστημα»

«Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία. Μπορεί κάποιος να μας πει με σιγουριά ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα ακολουθήσουν την υποχρέωση που τους επιβάλει η Πολιτεία να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα; Οι συνάδελφοι μας θα μπουν στη διαδικασία πραγματικά να κάνουν αυτά τα δυο τεστ και να τα δηλώνουν με δική τους υπογραφή και σφραγίδα;», διερωτήθηκε η ίδια.

«Εννοείται πως υπάρχον τρύπες ασφαλείας στο σύστημα», επισήμανε τονίζοντας παράλληλα ότι για την κατάσταση αυτή δεν φταίνε η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

«Η Πολιτεία εδώ και τόσο καιρό μας έχει δώσει το δικαίωμα να εμβολιαζόμαστε δωρεάν. Έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία οποιοσδήποτε πολίτης με τον ΑΜΚΑ και τα προσωπικά του στοιχεία μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού. Μας έχει διευκολύνει τόσο στο κομμάτι αυτό, κι εμείς μπαίνουμε στη διαδικασία να δηλώνουμε ψευδή αποτελέσματα και να κοροϊδεύουμε το κράτος βγάζοντας ένα ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού», σημείωσε επεξηγηματικά.

«Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Δράμας έχει σοβαρότατο πρόβλημα, δημιουργούνται σε παιδιατρικές κλινικές, κλινικές Covid. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την κατάσταση; Ως πολίτες, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ως γιατρός δικαιολογώ τον φόβο και την άγνοια. Όμως το ψευδώς θετικό rapid test και ένα πιστοποιητικό στο χέρι που δίνει το δικαίωμα να μπει κάποιος σε κλινικές, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε σχολεία, δεν το επιτρέπω», διεμήνυσε καταλήγοντας.

Previous Article

Συνέλαβαν παίκτρια γνωστού ριάλιτι με 7 κιλά κοκαϊνη

Next Article

«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα για τα σχολεία: Αυτές είναι οι τελικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το πρώτο «κουδούνι» της χρονιάς

Σχετικά Άρθρα