Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης: Στην ομιλία μου σας έχω εκπλήξεις – Τι αποκάλυψε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους για ακρίβεια, έργα, μεταρρυθμίσεις

Την καθιερωμένη του συνάντηση με δημοσιγράφους είχε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

Την καθιερωμένη χαλαρή συνάντηση με τους δημοσιογράφους την παραμονή της ομιλίας του στη ΔΕΘ
είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ και η συζήτηση έβγαλε αρκετές ειδήσεις.

«Το γήπεδο θα γίνει όπως πρέπει», ανέφερε στις πιεστικές ερωτήσεις που δέχθηκε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, λέγοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία έχει κάνει ό,τι πρέπει, ενώ σε σχέση με τους βαθμούς που αφαιρέθηκαν από τον Άρη ζήτησε σεβασμό στη δικαστική απόφαση.

«Τι να περιμένουμε αύριο;», ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απάντησε «μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία που θα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο».

241711795_379796820274637_5940529244220982656_n__1_

Για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος, αναφέροντας ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ εντυπωσιακό όπως ολοκληρώθηκε πλέον, πως υπάρχει βεβαιότητα ότι τα μεγάλα έργα στην πόλη προχωράνε και ότι σε σχέση με το μετρό ήδη παραδίδονται μεγάλοι χώροι στην πόλη. Μίλησε και για τα λεωφορεία, τονίζοντας ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός τους, για τον νέο περιφερειακό Flyover που προχωράει και αποκάλυψε ότι η ομιλία του θα περιλαμβάνει «2-3 εκπλήξεις» για τη Θεσσαλονίκη. «Με έχει απασχολήσει πολύ η υπόθεση» ανέφερε σχετικά με τον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου του μετρό, τονίζοντας ότι τα αρχαία θα επανατοποθετηθούν.

241632551_545193053475680_1663778879161638049_n

Η συζήτηση προχώρησε στη συνέχεια στο ζήτημα της ακρίβειας, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει πως αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα – «είναι εκτίμηση όλων όσων μιλάω, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, ότι αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο η ακρίβεια», υπογράμμισε. Σημείωσε σε ότι το φαινόμενο αποτελεί την άλλη όψη μιας οικονομίας που αναπτύσσεται γρήγορα. Είπε ωστόσο ότι ειδικά για την ενέργεια και το ρεύμα θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον ίδιο αύριο στο Βελλίδειο.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τον ΔΕΔΔΗΕ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κρύβει την ικανοποίησή του για το τίμημα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία όπως τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ