Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο

Μία νέα και ιδιαίτερη σχολική χρονιά ξεκινά καθώς η κρίση της πανδημίας έχει αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα αυξάνοντας τις απαιτήσεις. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει με όνειρα, φιλοδοξίες και προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Με σημαντικά προβλήματα κι ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και σε προσωπικό καθαριότητας που κρίνεται απαραίτητο όσο ποτέ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Με υποδομές που πάσχουν και απαιτούν τολμηρά και γενναία βήματα με όραμα και προοπτική για τον σχεδιασμό του σχολείου του αύριο. Με κυβερνητικές παλινωδίες και ελλιπή σχεδιασμό που δικαίως γεννά αμφιβολίες και ερωτηματικά.

Εύχομαι από καρδιάς σ’ όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη. Εύχομαι στους γονείς και τους κηδεμόνες να εφοδιαστούν με περίσσια υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους. Να αντλήσουν δύναμη, όραμα και έμπνευση μέσα από τα μάτια των παιδιών τους.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, με ζήλο και ευσυνειδησία να καθοδηγούν τα παιδιά μας στον δρόμο της αναζήτησης της γνώσης, μεταλαμπαδεύοντας πρωτίστως ιδανικά και αξίες, καθιστώντας με τη στάση τους τη μάθηση μια βιωματική, διερευνητική κι επικοινωνιακή διαδικασία, με στόχο η νέα χρονιά να είναι πιο ουσιαστική και πιο ενδιαφέρουσα από όσα έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, διεκδικώντας τις καλύτερες συνθήκες που όλοι θέλουμε για τα παιδιά μας. Οι καιροί απαιτούν συνεργασία. Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, πολιτεία, φορείς, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Δείτε το σχετικό βίντεο στον σύνδεσμο: https://fb.watch/7_EKhHrfc4/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ