Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοδωρίδου: Τρίτη δόση και για τους υγειονομικούς

Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης, με τη συμμετοχή των παιδιάτρων να κρίνεται κρίσιμη για την ενημέρωση των γονέων

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 στο Υπουργείο Υγείας από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου
και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, όπου και αναφέρθηκαν στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και στη χορήγηση της τρίτης δόσης. 

Να συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης, με τη συμμετοχή των παιδιάτρων να κρίνεται κρίσιμη για την ενημέρωση των γονέων. Αυξημένη είναι η κινητικότητα διεθνώς για τις μικρότερες ηλικίες. Είναι πιθανόν να δρομολογηθεί η έγκριση τέτοιων εμβολίων σε ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Στη συνέχεια τόνισε πως οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχίζονται και να μην αναβάλλονται. Αναφέρθηκε σε μία μελέτη από το Ισραήλ σε σχέση με τους εμβολιασμούς και τις αλλεργίες. Το 98% δεν είχε καμία αντίδραση, το 1% είχε ήπια αντίδραση και το 0.7% είχε μια αναφυλακτική αντίδραση.

Τι γίνεται με την δόση

Ανοσοκατεσταλμένοι, αυτοί που διαμένουν σε δομές και οι άνω των 65 ετών θα λάβουν τρίτη δόση. Αν εξαιρέσουμε τους ανοσοκαταστελμένους οι υπόλοιπες ομάδες μπορεί να λάβουν την τρίτη δόση 6 – 8 μήνες μετά τον εμβολισμό.

Η Μαρία Θεοδωρίδου είπε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει όλες τις επιστημονικές μελέτες που αφορούν στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών με τρίτη (αναμνηστική) δόση σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς.

«Είναι κατανοητό ότι η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο υγειονομικό προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτροπή αφενός της μετάδοσης της ασθένειας στο επαγγελματικό αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, αφετέρου για την αποφυγή της περαιτέρω επιβάρυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Δείτε την ενημέρωση όπως πραγματοποιήθηκε

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ