Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι περίεργες συμπτώσεις με Κεραμέως – Θεοδωρικάκο και η συνύπαρξη στα υπουργικά έδρανα

Επρόκειτο για έναν προβληµατισµό που υπήρχε εδώ και αρκετούς µήνες στην πρωθυπουργική αυλή

Το ‘χει η µοίρα της τής Νίκης Κεραµέως
να βρίσκει πάντα µπροστά της σε ένα κορυφαίο θέµα του χαρτοφυλακίου της τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Θυµηθείτε το µπάχαλο µε τις µάσκες στα σχολεία, όπου βεβαίως ενεπλάκη και το υπουργείο Υγείας (από τις υπηρεσίες του οποίου προήλθε το κακό, για να είµαστε απολύτως αντικειµενικοί), µε τις αντικρουόµενες διαρροές σχετικά µε το βάρος των ευθυνών να δίνουν και να παίρνουν εκείνη την περίοδο.

Τώρα, και πριν ακόµη στεγνώσει το µελάνι της υπογραφής του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο πρακτικό του διορισµού του από τον πρωθυπουργό, η υπουργός Παιδείας άκουσε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόµου, την απόφαση για παραποµπή στις καλένδες του 2022 του σχεδιασµού που αφορά την πανεπιστηµιακή αστυνοµία.

Φυσικά, η συγκεκριµένη ατζέντα δεν έχει να κάνει µε τον έµπειρο δηµοσκόπο, αφού ο ίδιος δεν έχει προλάβει ακόµα να µάθει τα κατατόπια της Κατεχάκη, αλλά µε το Μέγαρο Μαξίµου, που έκρινε ότι δεν χρειάζεται να ανοίξει σε αυτή τη συγκυρία ακόµη ένα µεγάλο πολιτικό µέτωπο, και δη στον χώρο της Παιδείας.

Επρόκειτο για έναν προβληµατισµό που υπήρχε εδώ και αρκετούς µήνες στην πρωθυπουργική αυλή, µε τις πληροφορίες να θέλουν τον Ακη Σκέρτσο να είναι εκείνος που φέρεται να εισηγήθηκε αναµονή µέχρι νεωτέρας. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο προέκυψε µια σειρά δηµοσιευµάτων για δυσαρέσκεια της Ν. Κεραµέως, αλλά και παρέµβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκαθάριζε πως δεν είχε καµία πρόθεση να κάνει πίσω.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι πυρκαγιές του Αυγούστου, που άλλαξαν άρδην το κυβερνητικό αφήγηµα και τις προτεραιότητες του Μαξίµου, παρέσυραν µαζί τους και αυτή την παράµετρο…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ